Upozorenje: Novi "potop" noćas i sutra

Mondo 09.07.2018 01:40
Upozorenje: Novi "potop" noćas i sutra


U toku noći i sutra očekuje se veća količina padavina u Banatu, Pomoravlju i Šumadiji, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.Kada je reč o Beogradu, u toku noći i sutra najavljene su obilne padavine sa količinom od 20 do 30 litar po kvadratnom metru za 12 sati, lokalno i više, dok će na široj teritoriji grada na snazi biti narandžasti meteoalarm.

Sutra su mogući i porasti vodostaja na Mlavi, Peku i Timoku, kao i na Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, Bjelici i gornjem toku Zapadne Morave, upozoravaju iz RHMZ.

Kako dodaju, na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova, pa i bujičnim vodotocima u široj okolini Beograda moguća su lokalna izlivanja.

SPASIOCI SPREMNI, ZLU NE TREBALO

Imajući u vidu upozorenje koje je izdato od strane RHMZ o vremenskim nepogodama koje nas očekuju tokom noći i sutrašnjeg dana, svi timovi Sektora za vanredne situacije su i u ovom trenutku na terenu i zajedno sa lokalnom samoupravom i ostalim snagama zaštite i spasavanja, prate situaciju i po potrebi će odmah reagovati, saopšteno je iz Sektora MUP-a za vanredne situacije.

Vanredna situacija trenutno je na snazi na teritoriji jednog grada, odnosno Čačka, i 10 opština: na celoj teritoriji opštine Aranđelovac i opštine Ivanjica, kao i na delu teritorije opština Gornji Milanovac, Priboj, Ljig, Raška, Požega, Smederevska Palanka, Velika Plana i Kosjerić.

Tokom današnjeg dana nije bilo novih slučajeva ugrožavanja infrastruktrure niti domaćinstava uzrokovanih padavinama, a u cilju normalizacije vršeno je raščišćavanje puteva na više lokacija, stoji u saopštenju.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak