"Kulturno leto" u Rumenki

RTV 08.07.2018 14:39
"Kulturno leto" u Rumenki


Rumenka će 11. i 12. jula, na Petrovdan biti domaćin manifestacije "Kulturno leto u Rumenki" u organizaciji novoosnovanog Kulturnog centra.Rumenka će 11. i 12. jula, na Petrovdan biti domaćin manifestacije "Kulturno leto u Rumenki" u organizaciji novoosnovanog Kulturnog centra.

Bogat i raznovrstan muzičko-scenski program, pre svega je usmeren na negovanje tradicije i promovisanje svih multikulturalnih vrednosti tog mesta. Posetioce očekuju nastupi četiri sekcije svih obrazovnih ustanova, kulturno-umetničkih društava i muzičkih bendova.

Prve večeri manifestacije "Kulturno leto u Rumenki" 11. jula posetioce očekuje predstava "Stidljiva aždaja" dečjeg pozorišta "Teatrilo" i nastup rok benda "Spid", dok je za 12. jul sa početkom u 17 časova zakazano svečano otvaranje uz nastup hora Predškolske ustanove "Veseli Patuljci" sa pesmom "Rumenka". Kulturni centar će kroz 4 nastupa dece promovisati rad svih svojih sekcija, a KUD "Sloboda" predstaviće se sa tradicionalnim igrama iz tog dela Vojvodine, dok će Jelica Brestovac izvesti monodramu "Tražim muža" po motivima tekstova Duška Radovića.

"Što se tiče samog programa mogu da kažem da je on zapravo spoj tradicije, tradicija je u ovom slučaju samo okvir, tematska okosnica, a on je oplemenjen širim kulturno-zabavnim sadržajima koji su namenjeni svim starosnim grupama i koji su sa velikim oduševljenjem primljeni kod različitih starosnih kategorija u Rumenci", kaže Dragana Milošević, v.d. direktora Kulturnog centra u Rumenci.

Nakon usvajanja strategije kulturnog razvoja Novog Sada, prva ustanova kulture koja je osnovana jeste upravo Kulturni centar "Rumenka", kazao je član Gradskog veća zadužen za kulturu Dalibor Rožić na predstavljanju programa manifestacije, koja se održava na Petrovdan, koji se inače tradicionalno obeležava u tom naselju.

"Kada smo i početkom 2017. osnivali ovu ustanovu kulture imali smo u vidu da upravo kroz organizaciju i realizaciju kvalitetnih kulturnih programa,manifestacija unapredimo žuvot stanovnika Rumenke kroz promovisanje upravo kuturnog nasleđa i kulturnih i umetničkih programa koji su specifični za taj deo Novog Sada", kaže član Gradskog veća zadužen za kulturu, Dalibor Rožić.

Rožić napominje da je grad izdvojio novac za adaptaciju Doma kulture, koja je ujedno i sedište novoosnovanog Kulturnog centra. Kako kaže, radovi na uređenju tog prostora mogli bi da budu gotovi do kraja godine, što će i kulturnom centru omogućiti da radi u punom kapacitetu i dalje razvija svoju delatnost.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak