Nevreme i tokom noći: Pljuskovi sa grmljavinom iznad većeg dela Srbije, smirivanje od sutra

Blic 07.07.2018 21:37
Nevreme i tokom noći: Pljuskovi sa grmljavinom iznad većeg dela Srbije, smirivanje od sutra


Obilne padavine donele velike probleme i štetu Srbiji. Poplavljena domaćinstva, vanredna situacija u nekoliko opštinaNevreme usled kojeg su poplavljena naselja na teritoriji zapadne, jugozapadne i centralne Srbije nastaviće se u toku noći, a sutra se očekuju povremeni pljuskovi slabijeg intenziteta u većem delu zemlje, te slabljenje i prestanak istih u toku dana, kažu iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

- Iznad većeg dela zemlje mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom, bez grada. U narednih nekoliko sati očekuju se padavine uglavnom na mestima na kojima ih je bilo i danas, dakle, na području Srema, Šumadije i Pomoravlja, kao i u zapadnim i jugozapadnim delovima Srbije. Najmanja verovatnoća za padavine je na krajnjem severu i jugoistoku gde će biti mahom suvo - kažu iz RHMZ-a.

Već u toku sutrašnjeg dana, intenzitet padavina će biti znatno slabiji, kažu meteorolozi.

- Sutra je uz promenljivu oblačnost moguća mestimična pojava pljuskova i grmljavine bez pojave grada. Biće slabijeg intenziteta nego danas, te se ne očekuju poplave i bujice. Najveće šanse za padavine biće u centralnim i istočnim krajevima zemlje, eventualno u južnim krajevima, dok se najmanje pljuskova očekuje u Vojvodini. Polako će se smirivati i čestina i intenzitet kako dan bude odmicao - objašnjavaju naši sagovornici.

Danas su pojedina naselja bila poplavljena na teritoriji opština Čačak, Raška, Požega, Smederevska Palanka, Velika Plana, kao i u Loznici, Topoli, Aranđelovcu, Mladenovcu i u Kosjeriću.

Kiša u perifernim delovima Beograda

U Beogradu će sutra slabiti intenzitet padavina, navode meteorolozi i naglašavaju da nema razloga za brigu, dok će večeras biti kiše samo u perifernim delovima grada.

Ovako je bilo u Beogradu pre nekoliko dana 
Ovako je bilo u Beogradu pre nekoliko dana

- U nekim delovim grada uopšte neće biti padavina. Primera radi, ako pada kiša na Vračaru, na Karaburmi može da bude suvo. Veća verovatnoća za padavine u toku noći je u perifernim delovima grada, poput Lazarevca, Mladenovca i Obrenovca, dok će u drugim delovima grada biti suvo. Mogući su pljuskovi, ali ništa jako i veliko, već lokalno i kratkotrajno - kažu iz RHMZ-a.

Oni dodaju da se upozorenja ne izdaju ako se ne očekuje veća količina padavina, te tako za nedelju nema upozorenja.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak