U Kosjeriću ulice pod vodom, u Ivanjici vanredno

Mondo 07.07.2018 08:18
U Kosjeriću ulice pod vodom, u Ivanjici vanredno


Nakon nevremena koje je pogodilo Ivanjicu, na teritoriji cele opštine proglašena je vanredna situacija. Nevreme i u Kosjeriću.Nevreme koje je pogodilo opštinu Kosjerić u popodnevnim satima oštetilo je putnu strukturu, a gradske ulice su bile poplavljene.

"Bujica je za kratko vreme napravila potpuni haos. U Brajkovićima i Galovićima voda je odnela puteve koje smo u prethodna dva meseca sanirali . Veliki trud nestao je za kratko vreme, a da ne pominjem materijalne troškove" , kaže Žarko Đokić, predsednik ove opštine za Glas zapadne Srbije.

Izvor: Tanjug

On kaže da je putna infrastruktura, usled bujičnih voda znatno oštećena i u gradu.

"Pod vodom su bile i centralne ulice u Kosjeriću, dok je jedan deo Cementare takođe bio pod debelim slojem vode, " dodaje Đokić.

Prema najavama meterologa,sutra će u zapadnoj Srbiji,ali i Šumadiji, Pomoravlju, Jugozapadnoj Srbiji i područja Kosova i Metohije važiti narandžasti meteoalarm.

Kosjerić je samo jedna od opština koju je zadesilo nevreme poslednjih dana.

Bujični potoci napravili su ogromnu štetu u Ivanjici gde je na teritoriji cele opštine proglašena vanredna situacija.

Obilna kiša izazavala je ogromne probleme u selima Devići, Ostatija, Brusnik, Luke i Međurečje.

Najveća šteta je na putnoj infrastrukturi.

Seoske prilaze odnela je voda, a pojedina golijska domaćinstva su odsečena.

Bujični potoci i dalje prave probleme, velika količina mulja i blata je izvučena na površinu, preneo je Glas zapadne Srbije.

Obilna kiša prouzrokovala je i probleme na vodosnadbevanju tako da JKP "Vodovod" radi smanjenim kapacitetom, a otežana je i prerada vode.

Predsednik opštine Zoran Lazović kaže da su se za pomoć obratili državio i vojsci, a da odgovor očekuje u najskorije vreme, od vojske čak u toku dana.

"Danas smo na terenu, u podgolijskom kraju gde je bilo jako olujno nevreme propraćeno velikom količinom padavina koje je napravilo ogromne materijalne štete i klizišta", dodaje.

Navodi da je u tom kraju više do hiljadu kilometara nekategorisanih puteva, te da su sada mnogi odsečeni, što nije samo problem u komunikaciji, već je dodatno nevolja što se sve događa u sezoni otkupa malina.

"Nalazimo se u jednoj nezavidnoj situaciji. Materijalna šteta je neprocenjiva i trudimo se da u ovom trenutku uradimo sve što možemo kako bismo osposobili pre svega puteve. Kao lokalna samouprava moraćemo da se potrudimo da meštanima u što skorijem vremenu pomognemo u sanaciji štete", kazao je Lazović.

Zbog toga su, kako kaže, obratili državi od koje očekuju značajnu pomoć, ali i i Vojsci Srbije čiji pozitivan odgovor očekuju u toku dana.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak