Zaharova: Mej da okonča intrige i igre sa hemijskim agensima

Kurir 05.07.2018 18:38
Zaharova: Mej da okonča intrige i igre sa hemijskim agensima


Rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas britansku premijerku Terezu Mej da okonča "intrige i igre sa hemijskim agensima"Rusko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas britansku premijerku Terezu Mej da okonča "intrige i igre s hemijskim agensima" povodom drugog slučaja trovanja nervnim agensom novičok na jugozapadu Engleske.

Portparolka ministarstva Marija Zaharova takođe je pozvala London da omogući Rusiji da zajedno s britanskim istražiteljima ispita trovanje bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke u martu.

Zaharova je rekla novinarima da će "ta vlada i posebno njeno vođstvo jednog dana morati da se izvine Rusiji i međunarodnoj zajednici". 

Mritanska policija juče je saopštila da je jedan par otrovan istim smrtonosnim otrovom koji je razvijen u Sovjetskom Savezu i koji je skoro ubio Skipalja i njegovu ćerku u martu.

Britanski ministar unutrašnjih poslova Sadžid Džavid izjavio je da je supstanca koja je otrovala dvoje Britanaca identifikovana kao nervni agens "novičok" koji je korišćen i za pokušaj ubistva bivšeg ruskog agenta i njegove ćerke u martu, preneo je Rojters.    

London tvrdi da je Rusija odgovorna za napad na Skripalje, što Moskva snažno negira. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak