Majka koja je bacila dete u reku: "Niko me nije hteo..."

B92 04.07.2018 15:26
Majka koja je bacila dete u reku: "Niko me nije hteo..."


Edina Kastrati priznala da je u reku Plav bacila svoju četvoromesečnu bebu. "To mi je sinulo odjednom. Kad sam videla da nizvodno pluta, okrenula sam se i vratila".Edina Kastrati priznala da je svog četvoromjesečnog sina u petak bacila u Plavsku reku, nakon što je tri dana ranije sa njim otišla iz kuće u selu Hoti , gde je živela sa nevenčanim suprugom i drugim 18-mesečnim sinom

Tužilac je postupak E.K kvalifikovao kao krivično delo teško ubistvo- ubistvo deteta, za koje je zaprećena kazna od najmanje deset godina zatvora.


Izvor iz istrage ispričao je da je E.K., iznoseći svoju odbranu, objasnila da je u petak popodne bebu obukla, nahranila, zamotala u ćebe i otišla iz roditeljske kuće u Plavu. Tri dana ranije napustila je sa detetom kuću u selu Hoti kod Plava, gde je živjela sa decom, suprugom i njegovim roditeljima.

"To mi je sinulo odjednom, dok je sin spavao. Umotala sam sina u ćebe i otišla do reke. Tu sam ga bacila u talase i kad sam videla da nizvodno pluta, okrenula sam se i vratila", ispričala je E.K tužiocu, izražavajući kajanje i žaljenje što je to uradila, pišu "Vijesti".

Navodno je saopštila tužiocu da je prvo htela da ga ostavi na nekom putu kojim niko ne prolazi, kako bi tu umro. "Rekla je još da je nisu hteli ni muž, ni otac sa tim detetom", rekao je izvor blizak istrazi.

"Vjesti" navode da je tokom uviđaja pretražen teren oko Plavske reke u koju je E.K. bacila bebu, ali dete muškog pola još nije pronađeno.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak