Poštanska ulica uskoro u novom ruhu

Novosti 04.07.2018 11:09
Poštanska ulica uskoro u novom ruhu


Poštanska ulica uskoro bi trebalo da dobije nov izgled. Planira se da se u ovoj slepoj ulici urede saobraćajne površine, zamene vodovodne i kanalizacione instalacije i postavi nova javna rasveta i mobilijarPOŠTANSKA ulica uskoro bi trebalo da dobije novo lice. Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je javni poziv za izvođenje radova u ovoj ulici, odnosno za njenu kompletnu rekonstrukciju. U pozivu je navedeno da bi ponude trebalo da budu dostavljene do 2. avgusta, a da je rok za izvođenje radova 120 kalendarskih dana.

U pozivu objavljenom na internet-stranici Uprave navodi se kako se planira da se u ovoj slepoj ulici koju najviše koriste pešaci urede saobraćajne površine, zamene vodovodne i kanalizacione instalacije i postavi nova javna rasveta i mobilijar.

- Postojeći kolovoz je znatno oštećen, pun je udarnih rupa i ulegnuća - navodi se u dokumentaciji uz poziv. - U južnom delu ulice nalazi se pešački pasaž ali se u njemu posle svake kiše sakuplja veća količina vode.

Projekat uređenja ove ulice predviđa uklanjanje postojećeg asfalta koji će biti zamenjen novim slojem i popločanim pešačkim stazama sive boje.

- Na ukrštanju sa Ulicom Petra Drapšina biće postavljena izdignuta platforma u ravni sa ostalim pešačkim stazama, kako bi se povećala bezbednost pešaka - navodi se u dokumentaciji. - Predviđeno je postavljanje i javne rasvete duž cele ove i okolnih ulica.

PODZEMNI KONTEJNERI

PLANOM je predviđeno i da se na mestu starih postave dva podzemna kontejnera za odlaganje otpada, a u središnjem delu ulice biće držači za bicikle koji će biti pokriveni video-nadzorom.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak