Suđenje "niškom hanibalu lektoru": Ubio cimera, pa mu grizao uši, a na suđenje došao u majici sa znakom "666"

Blic 04.07.2018 09:31
Suđenje "niškom hanibalu lektoru": Ubio cimera, pa mu grizao uši, a na suđenje došao u majici sa znakom "666"


"Niški Hanibal Lektor" Marko Jovanović (28), za kojeg se sumnja da je pre godinu i po dana ubio cimera R. Š. u zatvoru Nova Skela u Padinskoj Skeli, a onda ga sekao žiletom i grizao mu uši, pojavio se u sudnici u majici sa đavolskim znakom.Jovanović je došao je u Viši sud u Beogradu u odeći sa tri šestice, simbolom koji predstavlja satanu.

- U sudnicu je došao kao maneken. Bio je čist, uredan i lepo obučen. Međutim, svi su bili zgroženi kada su na njegovoj majici ugledali tri šestice, koje predstavljaju đavolski znak – kaže izvor iz suda.

Na pitanje sudije da se izjasni u vezi sa navodima iz optužnice, koja ga tereti za svirepo ubistvo, nije bio pričljiv.

- Ne želim o tome da govorim. Nije reč o sukobu, niti zavisti, već o nesrećnom slučaju – kratko je rekao osumnjičeni.

Obdukcioni nalaz je pokazao da je Jovanović prvo zadavio cimera, a onda ga sekao po vratu. Na grkljanu mu je izbrojano deset posekotina.

- Na kraju je mrtvom R. Š. čak grizao uši. Čuvari su ga zatekli sa krvavim ustima, a ubijenom su falili delovi ušiju. Po zidovima ćelije bili su ispisani neki znaci krvlju ubijenog – objašnjava sagovornik.

Jovanović i R. Š. su dva meseca pre ubistva delili sobu u Kazneno-popravnom zavodu Nova Skela. Incident se dogodio tokom noći 21. decembra 2016. godine.

Neposredno posle zločina, zatvorenici su rekli da je žrtva nekoliko dana zaredom fizički i psihički maltretirala Jovanovića, a navodno je i tražio od njega da ga seksualno zadovoljava.

- To niko od zatvorenika nije zvanično potvrdio kada su saslušavani o ubistvu. Suđenje treba da odgonetne zbog čega je Jovanović ubio cimera, da li su pre toga bili u sukobu i da li je ubistvo moglo da se spreči – navodi izvor.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak