Užas u CG: 18-godišnja majka bacila bebu u reku

Vijesti 04.07.2018 09:11
Užas u CG: 18-godišnja majka bacila bebu u reku


Osmanestogodišnja E.K iz Plava uhapšena je nakon što je, kako se sumja, bacila četvoromesečno dete u reku, pišu podgoričke "Vijesti".Državni tužilac Hasan Lukač odredio je 72 časovno zadržavanje Edini Kastrati (18) zbog sumnje da je 29. juna svoje muško dijete staro četiri mjeseca bacila u Plavsku rijeku.

Kastrati je uhapšena danas.

Lukač je kazao da je tokom izviđaja pretražen teren oko Plavske rijeke ali dijete još nije pronađeno.

"Naložio sam privođenje osamnaestogodišnje Kastrati i ona je u cjelosti priznala krivično djelo nakon čega sam joj odredio 72 časovno zadržavanje", kazao je Lukač.

On je naveo da je Kastrati na saslušanju kazala da je živjela sa nevjenčanim suprugom koji je tukao i maltretirao, da je zbog toga odlučila da se riješi djeteta  te da već ima osamnaestomjesečnog sina koji živi sa njenim suprugom i njegovim roditeljima.

"Nakon isteka tužilačkog zadržavanja donijeću naredbu za sprovođenje istrage sa prijedlogom za određivanje pritvora, a onda slijedi i salušanje većeg broja svjedoka kao i posmatranje osumnjičene od strane ljekara odgovarajuće struke", najavio je Lukač.

"Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju", kazali su ranije iz Uprave policije.

Kastrati je živjela u vanbračnoj zajednici i njen nevjenčani suprug je ovaj slučaj prijavio policiji.

U Plavu je teško naći sagovornika koji neće izraziti ogorčenje i zapanjenost zbog slučaja bacanja bebe u rijeku. "Vijesti" su kontaktirale NVO SOS telefon iz koje su kazali da se Edina Kastrati nije javljala ovoj organizaciji zbog eventualnog porodičnog nasilja.

"Mi smo prosto zgroženi. Postoji dosta skrivenih slučajevca nasilja. Bilo je i dosta surovih ubistava u ovom kraju, ali ovako nešto još nije zabilježeno. Ne postoji nikakvo opravdanje, pa ni to što Edina ima 18 godina", kazali su u SOS telefonu.

Iz SOS telefona su rekli da su njihovi predstavnici članovi Opštinskog multidisliplinarnog tijela za suzbijanje nasilja u porodici i da ni tom timu nije poznat slučaj Edine Kastrati i da nije prijavljivano nasilje u toj vanbračnoj zajednici.

Uviđaj u Plavu je obavljen je na Plavskoj rijeci gdje se pretpostavlja da je ona bacila dijete.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak