Leto tek počelo, tri agencije nasamarile putnike iz Srbije

B92 03.07.2018 14:54
Leto tek počelo, tri agencije nasamarile putnike iz Srbije


Za nešto više od mesec dana srpski turisti prevareni su od strane tri domaće agencije u kojima su uplatili letovanje u Grčkoj ili kupili avionske karte.Jednoj grupi putnika letovanje je otkazano pred put, drugoj grupi tokom puta, a pojedini su imali poteškoća da se sa svog odmora vrate kući.... Sličnih situacija bilo je i ranijih godina.
 
Slučaj turističke agencije, koja se godinama reklamirala kao jedna od najuspešnijih u jugoistočnoj Evropi, "Flaj flaj trevel" otkriven je krajem maja kada su pristigle pritužbe građana koji su agenciji platili avionske karte ali putovanje nisu mogli da realizuju.
 
Alarmirana je Turistička inspekcija Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i ispostavilo se da je "Flaj flaj trevel", odnosno njegov pravni sledbenik "Kofer turs" u blokadi i da novac koji su dobili od putnika nisu uplatili aerodromu. U slučaj se uključila i tržišna inspekcija, a obavešten je i MUP. U međuvremenu, sve poslovnice ove agencije su zatvorene, a prema rečima pomoćnice ministra turizma zadužene za turističku inspekciju Vera Božić Trefalt radi se o uplaćenim avionskim kartama za destinacije širom sveta.
 
"Ono što je u suštini bitno je - da li putnik može da nadoknadi svoja sredstva jer se radi o avionskim kartama za gradove širom sveta. Kad su u pitanju putnici koji su sami kupili avionsku kartu - nije deo turističkog aranžmana, moći će da traže povraćaj sudskim putem, a kada je u pitanju turistički aranžman - tu je donekle lakša situacija, turistička inspekcija će reagovati, kroz garanciju putovanja moći će da nadoknade svoja sredstva", pojasnila je.
 
U drugoj polovini juna pakao je počeo za turiste koji su uplatili letovanje u agenciji S.A.B. Trevel. Oni koji su već stigli na svoje odredište ostali su bez prevoza nazad u Srbiju, pa je, prema rečima direktor JUTA Aleksandra Seničića, poslato šest autobusa koji su vratili srpske turiste. Mnogo većoj grupi naših turista letovanje je otkazano pred put. Reč je o više od dve hiljade prevarenih.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak