Zaev opoziciji: Puknite od muke, niste rešili spor s Grcima

N1Info 03.07.2018 11:22
Zaev opoziciji: Puknite od muke, niste rešili spor s Grcima


Makedonski premijer Zoran Zaev poručio je poslanicima opozicionog VMRO DPMNE da mogu da "puknu od muke" jer nisu rešili spor oko imena sa Grčkom dok su bili na vlasti i uveli Makedoniju u EU.Kako su preneli lokalni mediji, Zaev je tako u Sobranju odgovorio poslaniku VMRO DPME, glumcu Krstu Jovanovskom, koji je premijera i poslanike vladajućeg SDSM nazvao izdajicama jer su, kako je rekao, dogovorom sa Grčkom, prodali ime Makedonije.

Zaev je istakao da su svi potezi koje je kao premijer u pregovorima napravio bili u interesu građana Makedonije i optužio VMRO DPMNE da je dok je bio na vlasti opljačkao i uništio Makdoniju.

"Vi ste našli da govorite o patriotizmu i nemoralnim postupcima, vi koji ste opljačkali Makedoniju za pet milijardi evra, vi koji ste uništili Makdoniju, vi ćete da govorite o vrednostima i državnosti. Sa svim amoralnim aspektima ste se drznuli bezobrazno da govorite i da vredjate. Koliko god i da ste glumac, to vam ne daje pravo. Ubrizgavate omrazu u narod", rekao je Zaev.

Kako je istakao, dogovorom sa Grčkom, koji opozicija osporava, Makedonija je konačno priznata kao država od celog sveta, priznati su i makedonski identitet i jezik.

"Dogovorom o imenu ispunjena je vekovna aspiracija naših predaka da imamo svoju zemlju", rekao Zoran Zaev.

Prethodno danas, odgovarajući na poslanička pitanja u Sobranju Makdonije, Zaev je pozvao poslanike opozicije da se zajedno raduju, kako je rekao, lepoj vesti da je Makedonija dobila datum za početak pregovora sa EU u junu 2019.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak