Kameni izraz lica Arpada Saba: Monstrum nije trepnuo na izricanju maksimalne kazne

Telegraf 03.07.2018 11:00
Kameni izraz lica Arpada Saba: Monstrum nije trepnuo na izricanju maksimalne kazne


Arpad Sabo (29) iz sela Lipar kod Kute koji je juče osuđen u Višem sudu u Novom Sadu na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog brutalnog ubistva supruge Slavice (24) i njihove četvoromesečne ćerke Nikoline, hladnokrvno je primio odluku sudskog veća, ledenog i ukočenog izraza lica.Sudija Borivoj Pap koji je predsedavao, u kratkom obrazloženju je naveo  da je tokom postupka nesporno dokazano da je Sabo zverski i s predumišljajem iskasapio suprugu i ćerku u noći između 15. i 16. avgusta bez trunke kajanja.

Na izricanju presude bili su prisutni i Slavičini roditelji Ljiljana i Duško Đurić koji su pozdravili odluku da on bude osuđen na maksimalnu kaznu.

- Presuda je pravedna i realna. Sve manje od maksimuma bilo bi nepravedno. Moram da priznam da sam se pribojavao ishoda, gledajući u pojedine sudske odluke kada su ovakvi zločini bili u pitanju, iako nama nijedna kazna ne može da vrati Slavicu i Nikolinu - kazao je otac i deka žrtve Duško Đurić za Kurir.

Kaže da mu je žao što aktuelni zakon ne dozvoljava da se ubicama sudi za svaku žrtvu ponaosob, kao i da bi trebalo ponovo uvesti smrtnu kaznu.

Da podsetimo, Sabo je iskasapio suprugu i ćerkicu u novosadskom naselju Veternik, krajem avgusta 2016. Ubica se nakon zločina hladnokrvno okupao, presvukao i krenuo od kuće u nameri da pobegne u inostranstvo. Ubrzo je uhapšen i nije pokazao kajanje.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak