Srbin iz Australije ponovo tuži Google

Mondo 01.07.2018 09:47
Srbin iz Australije ponovo tuži Google


Milorad Trkulja sprema se da ponovo tuži internet giganta zbog klevete i uvrede časti.Srbin iz Melburna Milorad Trkulja rekao je Srni da mu je Visoki sud Australije, nakon duge i teške pravne bitke, dao "zeleno svetlo" da zbog objavljivanja slika koje su ga nepravedno povezivale sa ozloglašenim vrhom tamošnjeg kriminala tuži internet giganta "Google" za klevetu i uvredu časti.

Ovaj državljanin Australije, poreklom iz Kukulja kod Srpca, objašnjava da će, nakon ove nedavne presude najviše australijske sudske instance, pred Vrhovnim sudom u Melburnu tužiti veliki "Google".

"Nisam mogao da tužim `Google`, jer me je blokirala ranija presuda Apelacionog suda u korist te kompanije. Ali, čim se iz Srpske vratim u Australiju pokrenuću to pred Vrhovnim sudom", rekao je Trkulja i ponovio da nikada u životu nije imao veze s ljudima "s one strane zakona".

On kaže da za uvredu časti i klevetu od "Googla" može da po nekim procenama očekuje i više od 400.000 dolara odštete.

"Moji protivnici iz `Googla` su sve činili da ne dođem do Visokog suda. Hteli su i da spreče da niko od građana za uvredu časti ne može da  ih tuži u slučaju da ih `Googlov` internet pretraživač pogrešno i nepravedno bude povezao s kriminalom, ubicama", navodi Trkulja.

On kaže da ovo nije samo njegova, već pobeda za sve ljude i državljanje Australije.

"Nakon presude Visokog suda moraće da se u Australiji donese novi zakon koji tretira pitanja uvrede časti. Dakle, svi Australijanci moći će da tuže `Google`. Takođe, ova presuda će verovatno uticati i na to da stanovnici celog svijeta mogu da tuže pomenutu kompaniju u slučaju uvrede časti", ističe Trkulja.

Ovaj Australijanac, koji za sebe kaže da je prvi stanovnik sveta koji je tužio "Google", dodaje da tu "sudovanju" neće biti kraja, i da će protiv te kompanije nastaviti pravnu borbu.

"Ako na `Guglovom` internet pretraživaču ukucate `melbourne criminal underworld mafia`, tamo i dalje stoje moje dve slike na prvim mestima. Dakle, moje slike su još tamo gde stoji da sam ja šef mafije u Australiji. Tužiću ih ponovo", najavio je Trkulja.

On je postao poznat širom sveta po svojoj "davidovskoj", uspešnoj i upornoj pravnoj borbi protiv gigantskih kompanija "Google", "Yahoo" i "Microsoft". Na osnovu sudskih presuda i nagodbi s ovim kompanijama od 2012. godine "inkasirao" je više od milion i po dolara, ali naglašava da su advokati "jako skupi".

Trkulja se decenijama bavi humanitarnim radom i estradom, kao estradni menadžer, a član je i Srpske zajednice u Australiji.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak