Spas za stopala: Kako da izbegnete znojenje i smrad nogu

B92 01.07.2018 09:27
Spas za stopala: Kako da izbegnete znojenje i smrad nogu


Nošenje zatvorene obuće tokom letnjeg perioda izaziva znojenje, a potom i neprijatan miris nogu. Kako biste to sprečili, savetujemo da isprobate sledeće trikove.Bakterije su glavni krivac za pojavu neprijatnih mirisa, te je osnovna stvar svakako dobra higijena. Pre nego što obujete letnje patike ili baletanke dobro operite stopala, a jednako je važno da ih lepo i osušite. Zapamtite, svaka vlaga je idealno stanište za razvoj bakerija.

Puder za noge

- Kako bi vam stopala ostala suva nakon više sati nošenja cipela koristite puder za noge.

- Menjajte obuću kako biste joj dali vremena da se izvetri.

- U cipele koje neprijatno mirišu možete staviti komad aluminijumske folije u koju ste prethodno sipali mlevenu kafu. Umesto kafe takođe možete staviti filter vrećicu od čaja ili koru od narandže. Videćete kako će lepo "izvući" neprijatan miris.

- Kako biste ubili bakterije unutrašnost obuće možete povremeno prebrisati krpicom namočenom u alkohol. Osim alkohola, na isti način možete upotrebiti sredstvo za dezinfekciju ruku.

- Da bi vam uvek obuća bila mirišljava u cipelar u kome je odlažete stavite po jednu mirisnu maramicu za mašinu za sušenje veša. One će upiti višak vlage i zameniti neprijatne mirise ugodnim.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak