Olujno nevreme širom Srbije

B92 29.06.2018 21:34
Olujno nevreme širom Srbije


Jaka kiša i pljuskovi pogodili su više delova Srbije izazivajući bujice i probleme u saobraćaju, a pod vodom su bile i pojedine saobraćajnice u Beogradu.Olujno nevreme uz snažan vetar i veliku količinu padavina pogodilo je Suboticu, a kako javljaju mediji, u tom gradu veliki broj ulica je poplavljen, saobraćaj je usporen, a izvaljena su i mnoga stabla, a jedna osoba je lakše povređena. 

Najveca materijalna šteta do sada je zabeležna na krovu zgrade Ekonomskog fakulteta i Studentskog centra, odakle je odleteo deo krovne konstrukcije.

Kiša i dalje povremeno snažno pada, a saobracaj je usporen.

I saobraćaj na Ibarskoj magistrali kod Stepojevca je gotovo blokiran zbog bujice koja je večeras od puta napravila jezero, navode mediji.

Saobraćaj je bio potpuno blokiran oko 18 .30, a sada se odvija veoma otežano, na momente od vode može da se prodje, a na momente ne.

Kiša koja u prekidima pada ceo dan napravila je veliki problem, a ta saobraćajnica je kod ovog naselja u blizini Beograda zatvorena.

Reka Vrbovica napravila je velike probleme žiteljima u selima Vrbovno i Konatice kod Stepojevca.

Prema navodima medija, spasilačke ekipe su sa čamcima hitno upućene na poplavljeno područje.

Pored toga što je voda potopila puteve, meštani u Konaticama su se peli na kuće kako bi se sklonili od vodene stihije koja je nadirala.

Bujica je u tom mestu odnela nekoliko automobila, te su ljudi bili prinudjeni zajedno sa decom beže iz vozila od nadolazeće vode.

Neka mesta, kako se navodi, u okolini Stepojevca ostala su bez električne energije.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić stigao je u opštinu Lazarevac, tačnije mesto Stepojevac, gde je trenutno angažovano 17 vatrogasaca-spasilaca sa šest vozila i četiri čamca i trenutno rade na evakuaciji najugroženijih građana.

Do sada je u Stepojevcu evakuisano 30 ljudi.

Kiša je izazvala i izlivanje vode u Bariču, a prenose da je Barička reka poplavila 20 domaćinstava.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović stigao je večeras u opštinu Obrenovac, kako bio obišao građane i domaćinstva koja mogu biti ugrožena usled obilnih padavina.

Ministar Stefanović prvo je posetio mesto Draževac, gde su pripadnici SVS-a zajedno sa ljudima iz obrenovačkog Štaba za vanredne situacije na terenu i pomno prate situaciju.

Nijedan građanin nije povređen niti ima ugroženog stanovništva, a pripadnici SVS-a, zajedno sa kolegama iz redovnog sastava policije, pripravni su ukoliko bude neophodna evakuacija stanovništva u ovoj opštini.

Saobraćaj se i u Beogradu odvijao otežano zbog kiše i vetra posebno na autoputu u oba smera, i to od Bežanijske kose do Dušanovca, kao i na Brankovom mostu i ulicama Kneza Miloša i Nemanjinoj, a problema je bilo i na drugim saobraćajnicama.

Neko vreme deo Radničke ulice bio je pod vodom, kao i Autokomanda. 

Obilne padavine zadesile su i Novi Sad i izavale probleme, a nadležne službe su na terenu.


IzvorAnonymous
Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak