Vulinu zabranjen ulazak na Kosmet

RTS 28.06.2018 09:28
Vulinu zabranjen ulazak na Kosmet


Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je ministru odbrane Aleksandru Vulinu zabranjena poseta Kosmetu. Najoštrije osuđujemo skandaloznu odluku Prištine i posrednika u briselskom dijalogu, saopšteno je iz Kancelarije.U saopštenju Kancelarije za KiM se navodi da je "jasno da je takva odluka doneta u koordinaciji Prištine i Evropske službe za spoljne poslove s namerom da se ponizi Srbija".

"Ova odluka je tim gora što dolazi posle pristanka prištinske strane na sastanku u nedelju u Briselu da se pridržava do sada postignutih sporazuma, i ponaša sa uvažavanjem i poštovanjem prema strani sa kojom, navodno, želi dogovor", navedeno je u saopštenju.

Ističe se da je poseta ministra Vulina najavljena u skladu sa ustaljenim procedurama i da je njeno onemogućavanje najgrublje kršenje Sporazuma o posetama zvaničnika, čiji je garant upravo Evropska unija.

"Predstavnici pojedinih država su proteklih dana, takođe, probali da u našoj zemlji uvedu verbalni delikt, pokušavajući da našim državnim zvaničnicima sugerišu kakvu bi vrstu poruka trebalo da upute na Vidovdan, što je događaj bez presedana u diplomatskoj praksi", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

U vezi sa ovim pitanjem, kako navode iz Kancelarije za KiM, Ministar Vulin će održati hitne konsultacije sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, o čijoj sadržini će javnost biti blagovremeno obaveštena.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak