Mercedes A klase Sedan stiže u Evropu

Press 27.06.2018 17:51
Mercedes A klase Sedan stiže u Evropu


Špijunski” video nagoveštava da nova Mercedesova kompaktna limuzina uskoro dolazi i na evropske puteve.Mercedes A klase Sedan imao je svetsku premijeru ovog proleća u Kini, u verziji sa produženim međuosovinskim rastojanjem koja će se proizvoditi i prodavati isključivo na kineskom tržištu. 

Evropa će na premijeru svoje varijante sačekati još neko vreme, a video snimak pretprodukcijskog automobila sa minimalnom “kamuflažom” pokazuje da se on neće stilski razlikovati od kineskog:

Mercedes A klase Sedan dizajnerski se oslanja na hečbek, a iako je pozadi prekriven maskirnom folijom, ni tu neće biti mnogo iznenađenja jer smo na verziji za Kinu već videli kako izgleda ovaj deo vozila.

Mercedes A klase Sedan stiže u Evropu
Produženi Mercedes A klase Sedan za Kinu

Motorizacija za kinesko tržište obuhvata samo benzinske motore i to četvorocilindarski 1.33 litarski agregat u opcijama sa 136 ks (100 kW) i 163 ks (120 kW), dok će kasnije biti dostupan i 2.0 četvoroclindraš sa 190 ks (140 kW).

Sedmostepeni automatizovani menjač sa duplim kvačilom (7G-DCT) standardan je u svim verzijama ove limuzine u Kini.

Mercedes A klase Sedan stiže u Evropu

Evropska varijanta trebalo bi da dobije i dizel opciju sličnu kao u hečbeku gde je to, za sada, A 180d opremljen 1.5 l motorom sa četiri cilindra koji razvija 116 ks i 260 Nm.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak