Google investira 550 miliona dolara u JD.com

Novosti 25.06.2018 17:44
Google investira 550 miliona dolara u JD.com


Američka kompanija ''Gugl'' će investirati 550 miliona dolara u kompaniju JD.com, glavnog rivala kineske ''Alibabe''Google će investirati više od pola milijarde dolara u kinesku kompaniju za e-trgovinu JD.com u sklopu nastojanja širenja maloprodajnih usluga širom sveta, izvestile su kompanije u zajedničkom saopštenju.

Američka kompanija ''Gugl'' će investirati u kompaniju JD.com, glavnog rivala kineske ''Alibabe'', jer američki tehnološki gigant želi da poveća svoje prisustvo na azijskom tržištu e-trgovine.

U okviru najavljenog partnerstva, proizvodi sa platforme JD.com će se pojavljivati na Guglovom pretraživaču za kupovinu, prenosi agencija AP.

Kroz partnerstvo će kompanija ''Gugl'', kako je saopšteno, istraživati nova rešenja za unapređenje šoping iskustva potrošača širom sveta.

JD.com je druga najveća kompanija za elektronsku trgovinu posle ''Alibabe''.    

Google serveri, uključujući Maps, YouTube i the Search su trenutno zabranjeni u Kini. Sama zemlja nije pomenuta u saopštenju koje najavljuje ovaj sporazum, ali je ovo partnerstvo svakako veliki korak za Google da se probije na masivno tržište Kine.              

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak