Mitrović o penalu: Mi Srbi smo navikli na nepravde

Mondo 25.06.2018 12:38
Mitrović o penalu: Mi Srbi smo navikli na nepravde


Napadač srpske reprezentacije Aleksandar Mitrović još jednom o spornoj situaciji u meču sa Švajcarskom. Sporne samo za sudiju Feliksa Briha, razume se."Ovo je pljačka!", povikao je legendarni engleski štoper Rio Ferdinand ukazujući na situaciju iz utakmice Srbija - Švajcarska (1:2) kada je nemački sudija Feliks Brih, na zaprapašćenje svih nas umesto penala dosudio faul Aleksandra Mitrovića u napadu.

Ni tri dana posle utakmice nije se "sprao" taj gorak ukus u ustima, kao kada osetite gvožđe na nepcima... uf! Kako je moguće da onakav faul sudija nije video? Zašto nije konsultovan VAR? Sva ta pitanja ostaju otvorena, a akter te situacije Aleksandar Mitrović danas kaže:

"Pa, ja sam jedini u tom duelu koji je gledao loptu, oni su me samo vukli a sudija dosudio kontrafaul!? Kada je svirao mislio sam iskreno da je dosudio penal, a ono kontrafaul? Neverovatno!".

Ipak, u toj nepravdi, kako kaže, vidi i nešto pozitivno, a to je ta dodatna snaga, inat, jedinstvo celog tima i nacije.

"Mi Srbi smo navikli na nepravde. Istina, sada moramo da idemo težim putem, ali moramo sada biti još jači i ujedinjeni kako bi pobedili Brazil. I ja verujem da možemo do pobede. Nikada nije bilo ovako dobra atmosfera, da osećamo ovakvu podršku. Brazil je možda bolji tehnički, ali moraće dobro da se oznoje", kaže borbeni i srčani Mitrović pred odlučujući bitku za plasman u osminu finala Mundijala protiv Brazila u sredu uveče u Moskvi.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak