Strpljenja, manje je buseva zbog letnje šeme

Mondo 25.06.2018 09:44
Strpljenja, manje je buseva zbog letnje šeme


Letnji red vožnje u javnom gradskom saobraćaju u Beogradu krenuo je danas i znatno manje autobusa, tramvaja i trolejbusa prevoziće Beograđane do 3. septembra.Na ulice grada sada izlazi više od 210 vozila manje nego do juče, pa će i čekanje na prevoz biti znatno duže, pišu "Večernje novosti".

Smanjenje broja polazaka još ne važi za prigradsku zonu, ali ni njeni korisnici neće dugo uživati u uobičajenoj vožnji jer redukcija tu počinje već 1.jula.

U letnjoj šemi stanovnike prestonice i turiste prevoziće 116 trambava, 68 trolejbusa, 836 autobusa, 28 minibusa i 4 elektobusa.

Kako će to izgledati biti u letnjem špicu može se samo pretpostaviti, jer sa standardnih 1.038 vozila broj je danas pao na 877.

Ali nije sve tako crno, ili prevruće, kako se gleda, jer s letnjom šemom stižu i letnje linije do Ade Ciganlije. Tako se, na radost dece na raspustu i građana koji posao svakodnevni odlazak na posao ne sprečava da uživaju na "Beogradskom moru", na ulice vraćaju ADA1 (Od Trga Republike do Ade Ciganlije i Vidikovac), ADA2 (Od Zemuna), ADA3 (Konjarnik), ADA4 (Mirijevo) i ADA5 (sa Bežanijske kose).


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak