Rade Šerbedžija: Ljubav je blago koje nam pripadne i sreća koja nam se daruje

Blic 22.06.2018 09:02
Rade Šerbedžija: Ljubav je blago koje nam pripadne i sreća koja nam se daruje


Iako je pre izvesnog vremena čvrsto zagazio u osmu deceniju života, proslavljeni jugoslovenski glumac Rade Šerbedžija (71) uživa u životuČuveni glumac Rade Šerbedžija kaže da je za njegov izgled pre svega zahvalan majki prirodi i svojim roditeljima na "genetskoj žilavosti".

Kada ne radi, Šerbedžija kaže da svako jutro odlazi na pijacu.

- Tamo kupujem ribu, povrće, voće. Kuvam ručak mojoj Lenki. Kad me leđa suviše ne bole i kada u Rijeci ne padaju kiše, igram tenis. Pišem uvek nešto, obično u omiljenim barovima pored mora, u kojima pijem belo ili crno vino. Naveče sedim pred televizorom i gledam samo sportske programe, a onda kada prođe ponoć idem na spavanje - kaže za "Azru" Rade Šerbedžija.

Rade Šerbedžija: Ljubav je blago koje nam pripadne i sreća koja nam se daruje

Prema njegovim rečima ljubav je veština našeg bića i stanje naše duše.

- Ljubav je osećaj koji nas čini razdraganima i srećnima. Ljubav je blago koje nam pripadne i sreća koja nam se daruje. Ljubav se voli i kada te muči i kada zbog nje patiš. Ljubav je ono dobro u tebi koje svakog čoveka čini bogatijim - dodaje Šerbedžija.

Na pitanje šta uči svoje ćerke Šerbedžija je rekao:

– Pokušavam da im pomognem da postanu svoji ljudi. Ni jednom od svoje dece nisam određivao čime bi se bavili u životu. Odgajam ih onako kao što su moj otac i moja majka odgajali mene. Želim da budu blagi i dobri ljudi, a sve ostalo doći će u njihov život samo od sebe.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak