Na Petrovaradinskoj tvrđavi svečano otvoren 11. Tamburica fest

Novosti 22.06.2018 11:40
Na Petrovaradinskoj tvrđavi svečano otvoren 11. Tamburica fest


"Tamburica fest", 11. po redu sinoć je svečano otvoren na Petrovaradinskoj tvrđavi pozdravnim govorom Ksi Honga, atašea kineske ambasade u SrbijiSVETSKI "Tamburica fest", 11. po redu sinoć je svečano otvoren na Petrovaradinskoj tvrđavi pozdravnim govorom Ksi Honga, atašea kineske ambasade u Srbiji.

On je naglasio da je Novi Sad grad sa bogatom istorijom , kulturom i umetnošću i da ima veliki broj prijatelja iz celog sveta.

- Kina i Srbija neguju saradnju na kulturnom polju veoma dobro a to je najbolji put za prijateljstvo među narodima- rekao je Hong i na oduševljenje publike otpevao pesmu "Ovo je Srbija".- Amater sam u pevanju za razliku od ovde prisutnih profesionalaca pa molim za podršku- obratio se Hong i pobraco ovacije i aplauze.

Njemu je Jovana Pejčić u ime organizatora festivala uručila prigodan poklon, suvenir- tamburicu a zatim je usledio veličanstveni vatronet koji je obasjao nebo nad Petrovaradinom.

Na Velikoj festivalskoj bini najpre su nastupili Biseri liciderskog srca , mladi tamburaši i izvođači i zagrejali publiku za koncert Baneta Krstića i Garavog sokaka., koji je sinoć prvi put nastupio na Tamburica festu.

- Drago mi je da smo ovde i ostaće lepa uspomena i za vas i za na s- obratio se Bane publici i zatim je uveo u putovanje Panonskom nizijom njegovim pesmama.

Posle Garavog sokaka nastupio je legendarni Zvonko Bogdan sa Velikim orkestrom RTV Vojvodine i takođe pobrao ovacije publike.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak