Vučić: Dijalog se nastavlja, u nedelju sa Tačijem u Briselu

RTS 19.06.2018 10:52
Vučić: Dijalog se nastavlja, u nedelju sa Tačijem u Briselu


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je dobio poziv za nastavak dijaloga sa Prištinom i da će u nedelju doći do njegovog susreta sa Hašimom Tačijem."Dobio sam zvaničan poziv i Delegacija Srbije će svakako ići. Od petka će biti prisutna u Briselu na, za medije manje atraktivnom, sastanku, a u nedelju će doći do mog susreta sa Hašimom Tačijem", rekao je Aleksandar Vučić novinarima.

Predsednik Srbije je naglasio da nije važno koliko će sastanci da traju. To je, kaže, tehničko pitanje.

Precizirao je da Srbija nema nikakve preduslove.

"Srbija nikada nije postavljala uslove za dijalog. Uvek smo bili spremni za dijalog, koji će početi u petak. Videćemo da li će se on produžiti i na ponedeljak, pošto je postojala takva ideja, jer se u ponedeljak održava međuvladina konferencija", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle susreta sa srpskom decom iz Hrvatske.

Rekao je da nije optimista, niti pesimista, i da je posao državne delegacije da štiti interese našeg naroda. 

Onima koji govore da treba da se poštuju neki drugi sporazumi, Vučić je poručio da moraju da pročitaju opšti sporazum o energetici iz 2013. godine, koji ne govori o onome što bi oni želeli.

"To je generalni sporazum. Čak i za njega je potrebna implementacija Zajednice srpskih opština. Molim ih da pročitaju što su sami potpisivali i parafirali, da ne govore gluposti", poručio je albanskim političarima sa Kosova.

Vučić je rekao da je to, što oni govore, međutim sitnica na koju se čovek navikne, i da se on trudi da ih prećuti, da ne reaguje na svaku glupost.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak