Vodič za putovanje vozom iz Beograda: Prestonica sada ima pet "glavnih" železničkih stanica

Blic 18.06.2018 21:40
Vodič za putovanje vozom iz Beograda: Prestonica sada ima pet "glavnih" železničkih stanica


Za planiranje putovanja vozom iz Beograda definitivno vam treba mapa grada, dobro poznavanje gradskog prevoza i evenualno novac za taksi: vozovi polaze sa pet različitih stanica u gradu.Stanica Beograd zatvara se 1. jula, ali sa nje i dalje polaze pojedini vozovi za Novi Sad, Niš, Suboticu i svi međunarodni, osim barskog.

Auto-voz za Bar od subote polazi sa stanice Topčider. Većina vozova polazi sa Prokopa, ali oni za Vršac i Zrenjanin idu sa Dunav stanice. Osim toga, jedan voz za Sremsku Mitrovicu polazi i dolazi čak iz Zemuna, odnosno za Zemun.

Glavna stanica 
Glavna stanica

Zato, kada se odlučite da putujete vozom morate da čekirate i polaske sa Prokopa i polaske sa Glavne stanice, a po potrebi i Zemuna, Topčidera i Beograd Dunav.

Prokop
Prokop

Do Prokopa je iz centra grada moguće stići samo linijom 36, a nedaleko od stanice stoje i trolejbusi 40 i 41.

Do Topčidera vozi samo tramvaj broj 3, ali ko želi da pešači kroz park može da dođe i do stanice linija 49 i 94, udaljene oko kilometar.

Do Dunav stanice voze autobusi 33, 37, 44 i 48, ali ona se nalazi u blizini Bulevara despota Stefana, pa tako možete da koristite i 16, 23, 27e, 32e, 35, 43, 95 i 96.

Zemun
Zemun

Ako vas put iz Sremske Mitrovice navede da morate da siđete u Zemunu, bez panike. Do ove, inače skrajnute stanice moguće je doći autobusima 45 i 612, ali nedaleko odatle postoji i stanica za linije 15 i 78.

Alternativa: Novi Beograd

Novi Beograd
Novi Beograd

Svi koji putuju prugom za Suboticu i Šid, što podrazumeva i međunarodne vozove za Beč, Budimpeštu i Švarcah mogu da koriste i stanicu Novi Beograd. Ona je dobro povezana tramvajima: 7, 9, 11, 13, kao i autobusima 60, 94 i 95. Nedaleko odatle u Bulevaru Milutina Milankovića staju 67 i Eko1, a pre uključenja za Most na Adi nalazi se stanica autobusa 85 i 89.

Bg voz: Informišite se

BG voz
BG voz

Stanice Pančevački most (odakle je takođe moguće poći put Vršca i Zrenjanina), Prokop, Novi Beograd i Zemun povezuje linija 1 BG voza. Red vožnje varira u toku dana (od polazaka na 15 do polazaka na svakih sat vremena), ali već mesecima najavljuje se redukcija polazaka zbog radova na pruzi Novi Beograd - Stara Pazova.


Vodič za putovanje vozom iz Beograda: Da li ste znali da prestonica sada ima pet "glavnih" železničkih stanica

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak