Srbija će imati najviše navijača u Beču

RTS 15.06.2018 23:49
Srbija će imati najviše navijača u Beču


Počelo je Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji. Tim povodom Magistratsko odeljenje Grada Beča MA 23 zaduženo za privredu, rad i statistiku napravilo je analizu o tome koja će od zemalja učesnica SP imati najveću podršku iz Beča.Statističari su izračunali da ukupno 246.783 stanovnika Beča poseduje jedno od državljanstava 32 zemlje čije će se reprezentacije u Rusiji boriti za titulu prvaka sveta, a najveću podršku imaće - Srbija.

Naime, u Beču trenutno živi 77.306 osoba sa srpskim državljanstvom, što reprezentaciju Srbije čini neprikosnovenom, makar kada se radi o količini podrške koju će uživati u glavnom gradu Austrije, piše u saopštenju Predstavništva Grada Beča u Beogradu.

Na drugoj poziciji ove liste je Nemačka sa 45.462 državljana u Beču, a slede Poljska sa 42.555 i Hrvatska sa 22.089, dok domaćin SP Rusija ima tamošnju podršku 15.593 svojih državljana.

Protivnici Srbije u grupi E imaju daleko manju podršku iz Beča: švajcarskih državljana je samo 1.959, Brazilaca 1.146, a Kostarikanaca svega 49. Daleko najmanju podršku u Beču imaće reprezentacija Paname. U Beču živi samo 11 panamskih državljana, što bi ipak bilo dovoljno da se sastavi jedan reprezentativni tim bez rezervnih igrača.

Statističari nisu odoleli poređenju večitih rivala Ronalda i Lionela Mesija: u ovom slučaju Portugalac odnosi pobedu, jer ima podršku 1.411 svojih zemljaka naspram ravno 200 Argentinaca koji su domicilni u Beču.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak