Poreska uprava gasi ekspoziture

Radio 021 15.06.2018 10:49
Poreska uprava gasi ekspoziture


Deo novog aranžmana koji je Srbija dogovorila sa MMF-om podrazumeva i reformu Poreske uprave.Šef misije MMF-a Džejms Ruf ocenjuje da su rezultati u naplati poreskih prihoda dobri, ali da predstoji još puno posla kako bi rad Poreske uprave bio podignut na nivo međunarodnih standarda.
 
Ruf je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom finansija Sinišom Malim i guvernerkom Narodne banke Srbije Jorgovankom Tabaković, rekao da su reforme Poreske uprave u toku, a da je ključna stvar da Poreska uprava podržava legalni deo privrede i da svoje aktivnosti usmeri na deo privrede koji zloupotrebljava sistem i ne plaća porez. 
 
"Nadamo se da će se kroz unapređenje načina na koji Poreska uprava radi sa fizičkim licima i privredom unaprediti kultura poštovanja plaćanja poreza u Srbiji", rekao je Ruf. On je naveo da ljudi treba da vide da su porezi koji plaćaju pravični i da se novac od poreza koristi za izgradnju boljih puteva i za bolje javne usluge, kao što su zdravstvo i školstvo. 
 
Kako je rekao ministar Mali, u toku je smanjenje broja ekspozitura Poreske uprave u Srbiji sa trenutno više od 170 na 80 i da je plan da ih bude od 40 do 45.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak