Pet meseci od ubistva Olivera Ivanovića i ništa

B92 15.06.2018 09:34
Pet meseci od ubistva Olivera Ivanovića i ništa


Sutra je tačno pet meseci od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića u Severnoj Mitrovici. Porodica i saradnici ne znaju ništa o istrazi, kaže Ksenija Božović.Oliver Ivanović je ubijen 16. janura ispred prostorija stranke sa šest metaka s leđa, iz automobila u pokretu.

"Razočarani smo i ogorčeni, niko nam nije javio ništa, ne znamo nijedan jedni detalj, ni mi ni porodica a prošlo je 150 dana", rekla je funkcinerka Ivanovćeve stranke.

Po njenim rečima, razočaranje je povećala nedavna izjava predstavnika Kfora da će se uključiti u istragu ako budu pozvani. "Nama nije bitno da li će istragu voditi srpski, kosovski ili međunarodni organi, važno nam je da se istina o ubistvu otkrije", rekla je Božović koj smatra da je "sasvim neprofesionalno ako sada neko treba da ih poziva, a prošlo je pet meseci".

Božović je izrazila nezadovoljstvo što im nadležni ni nakon pet meseci nisu vratili "risiver" koji je odnet tokom uviđaja. "Ako su imali šta da vide, mogli su da vide za pet meseci i da nam vrate opremu koju su odneli", rekla je ona.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da će narednih dana izneti informacije u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića i nekim drugim stvarima. Dodao je da će "se nakon toga možda ljudi iznenaditi određenim informacijama".

Božovićeva je povodom izjave Vučića dodala da porodica i saradnici Ivanovića očekuju da čuju svaku relevantnu informaciju o ubistvu.

Ona je krajem maja medijima izjavila da je Tužilaštvo u Prištini navelo da kamere GI SDP pred kojima je ubijen Ivanović, nisu snimile ništa, jer u vreme ubistva nisu radile. Tada je rečeno, da kamere nisu radile 12 dana, od 4. janura i da su proradile 16. januara, ali tek 10 minuta nakon ubistva.

U Beloj Crkvi juče je nestao novinar Stefan Cvetković koji je istraživao, između ostalog, ubistvo Ivanovića.

Detalje o ubistvu Ivanovića, koji su proistekli iz njegovog zajedničkog istraživanja sa kolegama sa Kosova, Cvetković je izneo 31. januara, dve nedelje nakon ubistva, na konferenciji za novinare.

Osim što je kriminalnu grupu za koju je naveo da je mešovita označio kao odgovornu za ubistvo, on je pokazao fotografiju jedne osobe iz kriminalnog miljea, kao i jednog službenika kosovske policije. Naznačio je tada rekao i da je ubistvo Ivanovića plaćeno 40.000 evra.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak