Rols Rols Kulinan - Kralj je stigao

MojAuto 14.06.2018 14:01
Rols Rols Kulinan - Kralj je stigao


Nakon decenija liderstva u kategoriji najskupljih i najprestižnijih limuzina, kompanija Rols Rojs je „zagrizla“ mamac SUV tržišta predstavivši model „kulinan“.Pre svega, ekskluzivni terenac dobio je ime po najvećem ikada pronađenom sirovom dijamantu koji ima draguljarski kvalitet. Na taj način, britanska kompanija želi da izazove asocijaciju na svet prvoklasne ekskluzive i luksuza koji ne priznaje kompromise. Estetski, uprkos neobičnim proporcijama „kulinan“ već na prvi pogled jasno stavlja do znanja koji DNK nosi.

Rols Rols Kulinan - Kralj je stigao

Rols Rols Kulinan - Kralj je stigao

Markatna maska hladnjaka i karakteristična prednja svetla nepogrešivo će ljubitelje automobila podsetiti na vizuelni identitet koji RR promoviše decenijama. U enterijeru, plastika gubi bitku pred najfinijim prirodnim materijalima i ručnom izradom.

Rols Rols Kulinan - Kralj je stigao

Pogađate, oprema obuhvata bukvalno sve čime trenutno savremena automobilska industrija i raspolaže, pa bi samo nabrajanje sistema koji su u službi sigurnosti i zabave putnika zauzelo previše prostora. Razume se da je Rols Rols na raspolaganju imućnoj klijenteli stavio individualizaciju do najsitnijih detalja.

Rols Rols Kulinan - Kralj je stigao

Zahvaljujući dužini od 5,3 metra „kulinan“ će putnicima omogućiti impresivan nivo komfora. Sa tehničke strane, prvi Rols Rojs u SUV formi karoserije pogonjen je 6.75 litarskim bi-turbo V12 agregatom sa 571 konjskih snaga i čak 850 njutnmetara obrtnog momenta, a snaga se prenosi na sva 4 točka. Iz kompanije tvrde da je njihov prvi SUV testiran na austrijskom snegu, pustinjama Dubaija, škotskim rekama i ulicama Londona.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak