Vodimo vas na otvaranje festivala Dev9t

Blic 14.06.2018 13:53
Vodimo vas na otvaranje festivala Dev9t


Četvrto izdanje festivala umetnosti Dev9t održaće se od 15. do 23. juna na prostoru Stare Ciglane u Beogradu. Inspirisan pesmom Milana Mladenovića ovogodišnji festival okupiće sve vrste umetnosti pod temom “Ogledalo”.U devet dana festivala posetioci će moći da slušaju koncerte, gledaju predstave i učestvuju u kreativnim radionicama. Sa preko 200 slikara, više od 50 street artista, više od 100 fotografa, 100 vajara, 20 književnika, preko 20 performansa, 20 filmskih projekcija, 15 arhitekata, 10 strip umetnika i preko 20 radionica Dev9t postaje još jednom najveća umetnička kolonija na Balkanu!

U veoma bogatom programu ovogodišnjeg festivala izdvajaju se pozorišna predstava '”Kralj Ibi'” u režiji Gorana Jevtića i produkciji festivala Dev9t ,koja će biti izvedena čak četiri puta, koncerte izvođača MAiKA, Kezz, Iskaz, Ljubičice, Jelena Petošević, Naked, Multietnička atrakcija, Last Rizla, Fish In Oil, dok će di-džej Speedy proslaviti svoj 29. rođendan na Urban Bug faveli i mnogi mnogi drugi.

Dev9t počinje u petak i traje narednih devet dana
Dev9t počinje u petak i traje narednih devet dana

Internacionalni umetnici, street art, filmske projekcije, BelDocs film festival, Barbers & Brica koncept, Beat mithologia - hosted by Viktor Savic koncept, samo su neki od zanimljivih sadržaja.

Kao i uvek posebnu pažnju privući će zatvaranje festivala uz opraštanje od svega što je bilo ove godine na burnerski način kao i ekipa Burnera iz celog sveta. Otvaranje festivala zamišljeno je kao oslobadjanje kreativnosti i predstavljanje najveće skulpture na festivalu od 9 metara, koja se tradicionalno pali poslednji dan na zatvaranju festivala.

Dev9t će ne samo predstaviti radove umetnika kao što je Miloš Šobajić, čija će kompozicija Progon sastavljena od više skulptura koje se šest metra visoke, biti predstavljena na festivalu, i Ema Bregović koja predstavlja rad Ćilim za klanjanje, već će mnogi umetnici pred publikom stvarati svoje radove.

Etno fusion rock atrakcija MAiKA, koju predvodi Ida Prester na festivalu imaće svoju beogradsku promociju debi albuma Balkannibalism. MAiKA upravo na Dev9t stižu sa turneje na kojoj su binu deleli sa čuvenim Gogol Bordello, a pre koncerata koje imaju u Britaniji i regionalnim festivalima.

Mi vam poklanjamo 3x2 ulaznice za otvaranej. Pošaljite nam danas do 13 sati mejl na poklanjamo@ringier.rs

Dnevne ulaznice koštaju 500 dinara, komplet je 2.000 dinara.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak