Do kraja nedelje znaci "130" na svim autoputevima

Mondo 14.06.2018 12:33
Do kraja nedelje znaci "130" na svim autoputevima


"Srbija je najbrža ruta između Istoka i Zapada", rekla je ministarka Mihajlović.Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je za RTS da će Koridor 10 biti gotov do jeseni, a da do kraja godine očekuje da protok vozila tim Koridorom bude 52 miliona.

Ona je izjavila, gostujući u Dnevniku RTS-a, da su table sa maksimalnom dozvoljenom brzinom od 130 kilometara na sat su zamenjene na jednom delu Koridora 10.

"Do nedelje će biti zamenjene sve table, ali apel vozačima je da vode računa i da se pridržavaju svih znakova", rekla je Mihajlović.

Dodaje da veću brzinu na autoputu omogućava kvalitetno urađen Koridor 10 i da se do kraja godine očekuje protok 52 miliona vozila ovim koridorom.

"Imali smo 2014. godine protok od 34 miliona vozila Koridorom 10, a do kraja godine očekujemo da protok bude 52 miliona. Srbija je najbrža ruta između Istoka i Zapada", ističe ministarka Mihajlović.

Dodaje i da Koridor 11 treba da se završi što pre, a da će Koridor 10 biti gotov na jesen.

"Od severa do juga ići ćemo Koridorom 10 do kraja godine potpuno opremljenim tunelima. Danas je priprema za asfaltiranje u Sićevačkoj klisuri koje kreće u utorak. Očekujem do kraja godine puštanje deonice Koridora 11 od Obrenovca do Preljine u dužini od 102 kilometra", izjavila je Mihajlović.

Ministarka se nada da će na samitu "16 plus 1" u julu u Sofiji biti potpisan ugovor o finansiranju deonice od Preljine do Požege, za koju je već potpisan komercijalni ugovor.

"Taj deo je važan za povezivanje sa BiH i Crnom Gorom. Radovi na toj deonici moraju početi najkasnije u martu sledeće godine, a rok za završetak je dve godine. To znači da bi 2020. od Beograda do Požege imali potpuno završen autoput", rekla je Mihajlović.

Sledeće godine kreće i izgradnja auto-puta od Niša do Prištine.

"Za Srbiju je posebno važna deonica Niš – Pločnik (kod Prokuplja). Mi smo sve spremili. Jedina velika razlika u tome kako sada radimo projekte i kako se radilo ranije jeste da ne potpisujemo nijedan ugovor dok sve ne završimo projektno tehničku dokumentaciju i eksproprijaciju", objašnjava ministarka.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak