Nezapamćeno nevreme: Zima usred leta! Uništeni putevi, voće...

Mondo 14.06.2018 12:00
Nezapamćeno nevreme: Zima usred leta! Uništeni putevi, voće...


Nezapamćeno nevreme juče je najviše pogodilo Zapadnu Srbiju, Šumadiju i Braničevski okrug. Procenjuje se šteta. Uništene su poljoprivredne kulture, oštećeni automobili, pokrenuta klizišta...U Požarevcu je odnelo jedan život. Stradao je stariji muškarac čije su telo u poplavljenoj garaži pronašli vatrogasci. Pretpostavlja se da je uzrok smrti davljenje.

Najviše problema bilo je u Užičkom kraju, od krupnog grada zabelel su se ulice.

Oluja je protutnjala kroz Priboj, Požegu, Gornji Milanovac, Aranđelovac i Topolu.

Stručnjaci kažu da su posebno stradale poljoprivredne kulture čija je berba u toku, najviše maline, breskve i kajsije.

Poplavljeni su putevi, pojedini delovi gradova, seoska domaćinstva, oštećeni automobili.

Boban Perišić, načelnik Zlatiborskog okruga rekao je za RTS da se juče posle podneva na velikoj visini formirao ogroman super ćelijski oblak iznad sela Drijetanj i Kriva reka koji se kretao veoma sporo i prolazeći kroz teritoriju grada Užica naneo nemerljivu štetu, pre svega na poljoprivrednim kulturama.

Za sada nema preciznih podataka kolike su štete, kaže Perišić i dodaje da će u Užicu i Priboju biti formirane komisije koje će izaći na teren.

Prema njegovim rečima, u Požegi je proglašena vanredna situacija u 17 sela, a u Bajinoj bašti aktivirana klizišta.

"Putevi koji su trenutno rađeni su neupotrebljivi, podloge moraju ponovo da se rade, nekoliko firmi je prijavilo da im je oštećen krov, bila je zaustavljena proizvodnja, potopljeni lokali, oštećene ulice", rekao je Perišić.

Što se tiče opštine Priboj velika je šteta i u samom gradu, ali je najveća šteta na poljoprivrednim usevima. U selu Mažići poljoprivredna proizvodnja je potpuno uništena, rekao je Perišić.

On je naveo da je sa teritorije Užica dejstvovala protivgradna zaštita i da se po hitnom postupku moraju nabaviti rakete, jer se i u narednom periodu očekuje nevreme.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak