Завршен Аплауз фест на Новом насељу

Дневник 13.06.2018 12:42
Завршен Аплауз фест на Новом насељу


Трећи позоришни фестивал Аплауз фест, иза којег стоји „Ново културно насеље”, окупио је прошлог викенда више хиљада љубитеља позоришне уметности и још једном потврдио да је највећи део града спреман за отварање институције културе.Овогодишњи концепт „Приче људи из насеља” био је усмерен на развој међуљудских односа, изградњу заједнице и откривање огромног потенцијала који лежи у њој.

Због променљивог времена, вечерњи програм прве две ноћи фестивала одржао се у Плавој сали ШОСО „Милан Петровић”, која је премашила своје капацитете, а редови испред школе почињали су да се формирају већ сат пре почетка.

Представе „Шест лица тражи писца”, „Држ’ – не дај”, као и перформанс „Да и Ре” навеле су публику на размишљање и смех до суза, те измамиле огромне аплаузе. Комади „Моћни ренџери не плачу” и „Кисик” изведени су последњег дана фестивала, на несвакидашњој позоришној сцени названој „На путу до Културног центра”, па је публика имала прилику да ужива у представама на отвореном, као што је и планирано.

Најмлађи су сва три дана пратили различите представе за децу у дворишту вртића „Венди”. Програм је понудио и различите перформансе, трибине и радионице на сцени „Добро дошли на Насеље”, али и инсталацију „Дијалози у покрету”, коју су започеле уметнице из Рима Вера Гроси и Франческа Маљони, а наставили Изабела Машић и тим новосадских младих уметника, у склопу пројекта „Magic Carpets” Креативне Европе.

„Ново културно насеље” подржали су Град Нови Сад и Градска управа за културу, Предшколска установа „Радосно детињство”, ШОСО „Милан Петровић”, Новосадски сајам, Академија уметности и многи други пријатељи фестивала.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak