Đilas, Jeremić i Janković: Nismo organizatori protesta

B92 13.06.2018 09:43
Đilas, Jeremić i Janković: Nismo organizatori protesta


Lideri opozicije Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Saša Janković demantovali su tvrdnje vlasti da su oni organizatori blokade saobraćajnica zbog cene goriva.Oni su u intervjuu za izdanje sutrašnje izdanje lista Danas kazali da u potpunosti shvataju i podržavaju zahteve demonstranata.

Inicijator formiranja "Saveza za Srbiju" Dragan Đilas je ocenio da "režim na čelu sa Aleksandrom Vučićem sve više pokazuje nemoć i nerazumevanje prema građanima"

"Vučić i njegovi portparoli ne razumeju šta znači građanski protest, jer nikada u toku bavljenja politikom nisu bili na toj strani", kazao je Đilas i dodao da "ni na koji način nije uključen u proteste vozača, ali da kao građanin razume svaku vrstu građanskog bunta protiv vlasti".

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je ocenio da "predsednik Srbije može da smanji akcize na gorivo, ali da neće".

Prema njegovim rečima, razlog za to je, "samozaljubljenost Vučića u figuru svemoćnog vođe, kome niko ne sme da prigovara i od njega traži da nešto uradi, makar to bilo i potpuno razumljivo".

Jeremić je kazao da "Vučićev inat blokira puteve, a ne opozija", kao i da "Narodna stranka nije organizovala proteste, a da jeste to ne bi krili".

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković rekao je da taj "Pokret nije organizator protesta, ali da ih podržava jer razume očajanje građana, koje prelazi partiske linije".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak