Tragedija kod Vlasotinca: Smrskao ženi glavu, pa se obesio

Novosti 12.06.2018 14:18
Tragedija kod Vlasotinca: Smrskao ženi glavu, pa se obesio


Ubistvo i samoubistvo u planinskom selu Brezovica kod Vlasotinca. Žena živela u stalnom strahu od muža, ali to nije pokazivalaSLAVOLjUB Ivković (58) iz Vlasotinca ubio je svoju suprugu Jelicu (53) udarajući je više puta metalnim kleštima po glavi, a potom je otišao u šumu i na pedesetak metara od mesta zločina obesio se o granu cera. Tragedija se dogodila u nedelju u popodnevnim časovima u vikendici Ivkovića u planinskom selu Brezovica, desetak kilometara od Vlasotinca.

U dvorištu novosagrađene vikendice na imanju Ivkovića istražni organi i u ponedeljak su obavljali uviđaj. Jeličino telo i dalje je bilo pored kombija kojim su dvoje supružnika dolazili u rodni kraj, a Slavoljubovo u nepreglednom i nepristupačnom šumarku nedaleko od kuće. Komšije tvrde da je Slavoljub pronađen go do pasa, sa ogrebotinama po telu, pa se pretpostavlja da je nesrećna žena pokušala da se odbrani od napadača, ali u tome nije uspela. Suprug joj je, navodno, smrskao glavu, a kraj njenog tela su pronađena metalna klešta. Ubica je posle toga iz kuće uzeo stolicu i konopac, koji je prebacio preko grane mladog cerovog drveta i sebi namakao omču oko vrata.

- Bili su kod mene oko pola deset ujutru, popili su sok i mineralnu vodu. Nisam primetio da se nešto posebno dešava osim što je Jelica izgledala zbunjeno i uplašeno. Nije bila kao pre. Pričali smo o seoskim poslovima. Prvo je ona otišla, a petnaestak minuta posle nje i Slavoljub. Pozvao me je da svratim, ali sam mu rekao da neću moći, jer sam morao da berem maline - priča komšija Miomir Miljković.

U toku večeri Jeličin i Slavoljubov sin Aleksandar je satima telefonom pokušavao da stupi u kontakt sa roditeljima. On je, navodno, bio prvi koji je video beživotno telo svoje majke. U selo je iz Vlasotinca stigao oko 22 časa. Slučaj je prijavljen policiji, a onda je počela potraga za Slavoljubom.

- Javili su nam da se zaključamo u kuću. Ugasio sam svetlo i televizor i tako u mraku dočekao zoru kada sam saznao da je Slavoljub i sebi oduzeo život. Našli su ga sat ili dva posle ponoći. Policija je bila oprezna, jer je Slavoljub bio lovac, pa je kod sebe imao oružje. Još ne mogu da poverujem šta se dogodilo, jer ga znam kao dobrog drugara i prijatelja - dodaje Miomir.

Irjan Aziri iz Velikog Trnovca, kod Bujanovca, suprug rođene sestre snaje nastradalih supružnika posle neprospavane noći u suzama priča da je Jelica stalno živela u strahu od čoveka sa kojim je izrodila dvoje dece. Ovaj Albanac, koji se oženio Srpkinjom, o porodici Ivković ima samo reči hvale, ali ne i o Slavoljubu.

- Jelica je bila veoma dobra, fina i kulturna žena. Mnogo sam je voleo, ali od Slavoljuba nije imala mira. On nije bio čovek na mestu, ali je Jelica to vešto skrivala. Plašila se posledica ako bi ga prijavila policiji. Kad nas je svastika pozvala nismo mogli da verujemo da je Jelica ubijena, ali ovo je moralo da se završi nekom tragedijom - ističe Aziri dok pokušava da zaustavi suze.

POSLEDNjA KAFA

Zajednička kafa koju su Ivkovići popili pre nego što su otišli kod komšije u nedelju ujutru svedoči da je do njihovog sukoba došlo nešto kasnije u toku dana. Šta je bio povod da Slavoljub digne ruku na svoju ženu, možda se nikada neće saznati.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak