Napokon - Lidl otvorio vrata u Srbiji

B92 12.06.2018 08:24
Napokon - Lidl otvorio vrata u Srbiji


Nemačka trgovinska Kompanija Lidl zvanično je otvorila svoj prvi objekat u Srbiji i tako formalizovala ulazak na srpsko tržište.Prvi objekat Lidla nije maloprodajni već je reč o logističkom centru u Novoj Pazovi.

Logistički centar prostire se na 45.000 kvadratnih metara i im amesta za 30.000 paleta i ima kapacitet za snabdevanje 100 maloprodajnih objekata.

Generalni direktor kompanije Lidl Srbija Tomislav Šapina navodi da Lidl u Srbiji ima 500 zaposlenih, a biće ih i više kada dođe do otvaranja prvih maloprodajnih objekata.

Datum otvaranja prvih maloprodajnih objekata Lidla u Srbiji još nije poznat, a ranije najavljivan za drugu polovinu ove godine.

Plan je da istovremeno budu otvoreni objekti u više od deset gradova u Srbiji i Beogradu, od kojih su neki završeni još 2016. godine.

Lidl je krajem prošle godine kupio objekat i u centru Beograda, koji će biti centralno maloprodajno mesto u srpskoj prestonici i biće otvoren nešto kasnije. On će se nalaziti na uglu Bulevara despota Stefana i Cvijićeve ulice.

Lidl u svetu dnevno poseti 10 miliona kupaca a ukupan broj zaposlenih je 225.000.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak