Pet stvari zbog kojih nikada nećete zaboraviti Portugal

Novosti 11.06.2018 19:31
Pet stvari zbog kojih nikada nećete zaboraviti Portugal


Istorijski spomenici, galerije i muzeji nalaze se na svakom koraku, a Porto je prepun mesta na kojima možete uživati u sjajnoj hrani i dobrom vinuZemlja fada, odlične hrane i još boljeg vina, ali i zemlja hiljadu plaža, malih mesta i starih gradova, trebala bi pre ili kasnije biti na listi svakog putnika. Portugal nudi toliko toga, ali evo predloga za top pet stvari koje treba videti u ovoj predivnoj zemlji.

1. Piodao

Smešten u srcu zemlje, Piodao je poznat kao jedno od najpitoresknijih sela u Portugalu. Njegova arhitektura i izgled su unikatni, s obzirom da je selo davno osnovano, pa su na njega delovali različiti kulturni uticaji. Ovo mesto daće vam drugačiju sliku Portugala, a ljubazni domaćini rado će vas primiti u ovaj srednjovekovni raj na brdašcu.

2. Palata Pena

Nalazi se u gradiću Sintri, koji je danas već spojen sa Lisabonom. Na samom vrhu brežuljka proteže se ova predivna palata sagrađena na ruševinama samostana, a svojevremeno je služila kao letnikovac kraljevske porodice. U potpunosti je očuvana i obnovljena za posetioce, a svako ko ode u Lisabon obavezno treba na listu za obilazak da upiše palatu Pena.

3. Azori

Ovaj arhipelag čini ukupno devet ostrva. Zbog vulkanskog porekla izgleda neverovatno, a toliko je zelenila da imate utisak da ste stigli u Irsku. Ovde se možete baviti svim oblicima rekreacije: golfom, ronjenjem, plivanjem, jedrenjem ili pešačenjem na dugim rutama… Ni noćni život u većim gradovima nije za bacanje.

4. Porto

Svi obično navale na Lisabon, ali i drugi najveći grad u zemlji, Porto, nudi mnoštvo zanimljivosti. Jedan je od najstarijih gradova starog kontinenta, a njegov stari grad pod zaštitom je UNESKO-a. Spomenici, galerije i muzeji nalaze se na svakom koraku, a Porto je prepun mesta na kojima možete uživati u sjajnoj hrani i dobrom vinu.

5. Lisabon

I naravno, šteta bi bila otići u Portugal i ne videti Lisabon, metropolu i najveći grad. Oni koji su ga posetili kunu se kako se radi o jednom od najlepših gradova, dragulju arhitekture kroz koji prolaze hiljade uličica. Muzeji i istorijske zgrade čekaju ljubitelje umetnosti, a oni koji vole da dobro pojedu i popiju potražiće neki dobar restoran ili bar. Srećom, više je dobrih nego loših, pa izbor teško može biti pogrešan.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak