Ponovo blokada saobraćaja u Novom Sadu

RTV 11.06.2018 16:50
Ponovo blokada saobraćaja u Novom Sadu


Vozači u Novom Sadu ponovo su zaustavili vozila na Futoškoj pijaci i tako izazvali saobraćajni kolaps.Vozači u Novom Sadu ponovo su zaustavili vozila na Futoškoj pijaci i tako izazvali saobraćajni kolaps.

Policija zapisuje registarske oznake automobila koji su prvi u kolonama i koji su izazvali kolaps u saobraćaju.

Učesnici su za RTV rekli da iza ovih protesta ne stoji ni jedna politička stranka. Novosađani su podeljenog mišljenja.

Neki su uvereni da je ovo jedini način za postizanje ciljeva, dok drugi smatraju da je ovaj vid protesta neefikasan i samo otežava svakodnevni život građana.

Gradonačelnik osudio blokiranje saobraćaja

"Najoštrije osuđujem postupak grupe građana koja je sa desetak automobila i nekoliko motocikala jutros blokirala saobraćaj na raskrsnici Bulevara oslobođenja, Futoške i Jevrejske ulice. Zaustavljanjem saobraćaja na jednoj od najfrekventnijih raskrsnica u gradu, oni su sebično i bahato pokušali da "blokiraju život" u Novom Sadu, tako što su sprečili na hiljade Novosađana da odvedu decu u vrtić, da na vreme stignu na posao, da stignu na pregled kod lekara, da đaci i studenti stignu u školu i na fakultete. Ne želim da ulazim u nečije legitimno pravo da izrazi građansko nezadovoljstvo, ali ovo što se danas ponovilo na ulicama Novog Sada više liči na građansku bahatost", navodi se u saopštenju gradonačelnika Miloša Vučevića.

"Nedopustivo je da hiljade Novosađana budu taoci grupice koja ima pravo da upravlja samo svojim vozilima, a ne i Novim Sadom i našim životima. Apelujem na državne organe da ne dozvole kršenje zakona i da hitno obezbede sve uslove za normalno funkcionisanje saobraćaja u gradu, a svim građanima pravo na slobodu kretanja koja je Ustavom Srbije zagarantovana. Molim sve one koji se pozivaju na „ljubav prema Novom Sadu“ da "političke igrice" igraju tamo gde im je mesto, a ne na gradskim raskrsnicama. Apelujem na sve sugrađane koji se, ni krivi ni dužni, nađu u saobraćajnoj blokadi da budu strpljivi i da se klone nasilja", zaključio je Vučević.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak