Zvezdin dug od 26-29 miliona evra; Terzić: Poslujemo domaćinski

RTV 11.06.2018 16:44
Zvezdin dug od 26-29 miliona evra; Terzić: Poslujemo domaćinski


Dug fudbalskog kluba Crvena zvezda iznosi između 26 i 29 miliona evra, izjavio je danas generalni direktor Zvezdan Terzić na Skupštini kluba."Već četvrtu godinu zaredom, Crvena zvezda posluje finansijski pozitivno i ostvaruje dobit na kraju godine. Suština domaćinskog poslovanja je da ne smeš da trošiš više nego što zarađuješ i mi se toga i držimo. Danas je dug Crvene zvezde prepolovljen u odnosu na pre četiri godine i kreće se između 26 i 29 miliona evra. Zavisi kada se dug analizira", rekao je Terzić.

On je dodao i da sportski rezultat generišu velike prihode i da nekad treba reskirati.

"Ne možemo dobiti na lutriji dok ne kupimo loz. Zato moramo ulagati i investirati u igrače i tim. Često moramo i rizikovati. Zato moramo voditi računa o balansu između finansija i sportskih rezultata".

Otkrio je da postoje ponude za fudbalere Nemanju Radonjića i Aleksandra Pešića u ukupnom iznosu od 10 miliona evra.

"Ako prihvatimo da ih prodamo drastično bismo smanjili ukupan dug, ali bismo i oslabili tim pred kvalifikacije za Ligu šampiona. Plasman u Ligu šampiona bi klubu doneo prihod od preko 20 miliona evra, a plasman u Ligu Evrope više od 10 miliona evra. Treba napraviti balans između investicija, rizika i potencijalnog prihoda. Ovo rukovodstvo je pokazalo da zna da vodi izbalansiranu ekonomsku politiku kluba".

On je dodao da su rezultati u tek završenoj sezoni, u kojoj je osvojena šampionska titula i izboreno proleće u Ligi Evrope, bili sjajni i da se vratila vera da Zvezda može da bude velika kao nekad.

"Osvojena je šampionska titula na dominantan način, sa rekordnih 100 bodova i 23 boda razlike u odnosu na večitog rivala. Dominirali smo i 'gazili' od prvog do 37 kola, i nijednog trenutka niko nije sumnjao u osvajanje šampionske titule. Rezultati u Evropi su posebna priča. Euforija je vladala tokom čitave sezone, tražila se karta više. Posle 10 godina smo izborili igranje u Ligi Evrope, a posle 26 godina smo dočekali proleće u evropskom takmičenju. A krenuli smo iz pepela, od nule", zaključio je Terzić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak