Dačić: Ne odustajati od Kosova koliko god se čini bezizlazno

N1info 11.06.2018 10:00
Dačić: Ne odustajati od Kosova koliko god se čini bezizlazno


Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je pitanje Kosova najteže od svih, ali da ne treba odustati koliko god da se sve čini bezizlaznim.Dačić je u autorskom tekstu koji je objavio list Kurir istakao da su odgovorni i vlast i opozicija, kao i da prelomne odluke ma koliko bile teške moraju donositi zbog bolje budućnosti naslednika.

"Lako je sada reći: 'Ova vlast bi da proda Kosovo, ova vlast vodi katastrofalnu ekonomsku politiku', da za mene kažu 'Dačić peva' i da me zovu neostvarenim muzikantom", naveo je Dačić.

Svima koji ga kritikuju, Dačić je poručio da su bili barem malo odgovorniji sada ne bi bilo toliko propuštenih šansi za Kosovo.

"Da ste bili barem malo odgovorniji, sada možda ne bismo imali toliko propuštenih šansi za Kosovo, da se sada i predsednik i Vlada hvataju za slamku koja je pritom polomljena na nekoliko delova, da bi i Srbija nešto dobila", kazao je ministar.

Dodao je da njegovo pevanje nije odmoglo, već pomoglo, jer je, kako ističe, "diplomatska aktivnost priznatija nego ikada".

"Svima treba da nam je na umu da i Srbija treba da traje i da period pred nama bude upisan u istoriji kao blagostanje... U redu je da kritikujemo jedini druge, tako se dolazi do boljih rešenja, ali ne i da se međusobno mrzimo! Šta ćemo svi zajedno sa mržnjom ako dođemo u situaciju da svi stanemo pod jednu šljivu", kazao je Dačić.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak