Sramota na HR televiziji: U Jasenovcu se igrao fudbal, bilo je zabava

Novosti 11.06.2018 09:36
Sramota na HR televiziji: U Jasenovcu se igrao fudbal, bilo je zabava


Igor Vukić, proustaški revizionista, a koji je inače i advokat "Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac", gostovao je juče u emisiji "Bujica" na Z1TVIgor Vukić, proustaški revizionista, a koji je inače i advokat "Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac", gostovao je juče u emisiji "Bujica" na Z1TV, gde se svim snagama trudio da opravda, umanji ili negira zločine ustaškog režima i NDH, a najveća sramota je izjava "anonimnog svedoka Jasenovca", koji je rekao da se "nedeljom igrao fudbal i da su bile priređivane priredbe", a kasnije je tu izjavu potvrdio i Vukić.

Emisija je počela klasičnom jadikovkom hrvatskih ekstremista o tome kako "za vreme komunizma nije bilo moguće istraživati sve zločine iz II svetskog rata". Oni ne žele da priznaju, a pitanje je da li će ikada hteti priznati, da je njihova veštački stvorena nacija branjena od strane komunzista, a u ime "bratstva i jedinstva", te da su se ustaški zločini nad Srbima zapravo prikrivali.
Nastavak "Bujice" još više je pokazao koliko neodgovorno istupa na televizijama u ovoj zemlji EU ekstremista Igor Vukić.

On kaže da se u "samostalnoj" Hrvatskoj "uvrežila" brojka od 80.000 žrtava. To "uvrežiti" je najvažniji izvor lažne hrvatske "istorije", a Vukić je demantovao i tu brojku, pozivajući se na njemu znane popise, navodeći i da "mnogi od umrlih nisu ni stradali u Jasenovcu".

Kako su ustaše, koje su se takmičile u brzini klanja Srba za jednu noć, stigle da popišu sve žrtve, to Vukić nije objasnio.

U tim "takmičenjima" učestvovali su i katolički sveštenici, te je poznato svedočenje ,"najkrvavijeg ustaše u Jasenovcu" Žileta Friganovića, koji je rekao da je u jednom "takmičenju" pobedio franciskanac Pero Brzica, koji je zaklao 1.360 ljudi Srbosjekom za samo jednu noć!

U drugom delu emisije, prikazana su "svedočenja" dvojice anonimnih ljudi, koji tvrde da su bili deca u Jasenovcu, te da nisu videli zločine čuvara, a jedan od njih je izjavio da su se tokom nedelje izvodile priredbe u logoru, da se igrao fudbal, šah i druge "zabave". To da se "nedeljom igrao fudbal u Jasenovcu", rekao je i Vukić u "Bujici" posle ovog skandaloznog "svedočenja".

Za kraj, treba govoriti jezikom istorijskih činjenica, a najbolji izvor za Jasenovac je istraživanje Vladimira Dedijera, koji je utvrdio da su ustaše u Jasenovcu pobile između 700.000 i 1.200.000 ljudi.

Posle toga, Vukić i voditelj Velimir Bujanec napali su Milorada Pupovca, prestavnika preostalih obespravljenih Srba u Hrvatskoj, ismevajući njegov govor u Saboru o Vukićevom negiranju Jasenovca, pa su između Pupovčevih reči ubacivane montažom reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kome su ustaše pobile celu porodicu za vreme II svetskog rata.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak