O ovome "bruji" ceo svet: Scena koja (ne) razjašnjava šta se desilo na samitu G-7

Mondo 10.06.2018 15:49
O ovome "bruji" ceo svet: Scena koja (ne) razjašnjava šta se desilo na samitu G-7


Na Samitu G7 u Kvebeku zabeležen je trenutak važnog razgovora svetskih lidera, ali..... na četiri različite fotografije, snimljene skoro istovremeno iz različitih uglova, vidi se drugačiji "odnos snaga" među akterima i više verzija jedne iste scene.

Tako, na fotografiji objavljenoj na nalogu nemačke kancelarke Angele Merkel na Instagramu, ona dominira okružena sagovornicima - u pokušaju da reši razlike u stavovima - u stojećem stavu i ruku odlučno oslonjenih o sto, a pogleda uprtog u američkog predsednika Donalda Trampa, koji sedi sa druge strane stola i nemo gleda u nju.

Foto: Twitter/printscreen/@fabreinboldOva fotografija izazvala je mnogobrojne komentare, a neke korisnike društvenih mreža Merkel je podsetila na učiteljicu koja kori nevaljalog učenika - Trampa.

Inače upitana tokom samita o odnosima sa Trampom, Merkel je rekla da se njih dvoje ne slažu uvek, ali da mogu da razgovaraju jedno s drugim, te da "održavaju veoma otvorene i direktne odnose".

Istovremeno, na Trampovom Twitter nalogu može se videti fotografija iste scene, na kojoj je, međutim, u prvom planu on, kako se iz sedećeg stava obraća liderima oko sebe čiji su pogledi usmereni na njega.

U međuvremenu, na nalogu francuskog predsednika Emanuela Makrona na istoj društvenoj mreži objavljena je fotografija snimljena u gotovo istom trenutku, ali iz drugog ugla, a na njoj je "u glavnoj ulozi" Makron dok, gestikulirajući, govori pored Merkelove.

Fotografije iste scene, opet iz drugog ugla, objavljena je i na Twitter nalogu premijera Italije Đuzepea Kontea, na kojoj on stoji pored Trampa i čita nekakav dokument, verovatno zajedničko saopštenje.

Dvodnevni samit sedam industrijalizovanih zemalja u Kvebeku je završen u subotu, a lideri su se u zajedničkom saopštenju založili za "slobodnu i fer trgovinu" i borbu protiv protekcionizma.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak