Nagrada Miloš Žutić - preminulom Glogovcu za Hamleta

Novosti 08.06.2018 15:58
Nagrada Miloš Žutić - preminulom Glogovcu za Hamleta


U konkurenciji za Nagradu bila su glumačka ostvarenja premijerno izvedena na teritoriji Srbije u periodu od 30. juna 2016. do 30. juna 2017. godineNAGRADA "Miloš Žutić", za najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2016/2017, prema odluci žirija Udruženja dramskih umetnika Srbije, pripala je posthumno glumcu Nebojši Glogovcu za ulogu Hamleta, u istoimenoj predstavi koju je, po delu Vilijama Šekspira, režirao Aleksandar Popovski u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

U konkurenciji je bilo 17 glumačkih ostvarenja, premijerno izvedenih od 30. juna 2016. do 30. juna 2017, a petočlani žiri, koji su činili glumci Nada Šargin (predsednica), Isidora Minić, Anđelika Simić, Radoslav Milenković i dramaturg Boško Milin, odluku je doneo većinom glasova.

Nagrada, koja je ustanovljena 1994, sastoji se od plakete sa likom Miloša Žutića, rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, unikatne diplome na pergamentu, čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić i novčanog iznosa. Dodelu priznanja pomažu Ministarstvo kulture i informisanja i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak