Kako prepoznati lažne saobraćajce

Mondo 08.06.2018 15:03
Kako prepoznati lažne saobraćajce


Juče je uhapšen muškarac koji se lažno predstavljao kao saobraćajni policajac iz vozila - presretača i uzimao im novac. Evo na šta da obratite pažnju kako ne bi bili obmanuti.Ministarstvo unutrašnjih poslova navodi sa su prema propisima, saobraćajni policajci dužni da tokom
kontrole nose uniformu sa oznakama i pripadajućom opremom na propisan način, na kojoj se na levoj strani grudi mora nalaziti službena značka, a na desnoj oznaka sa prezimenom.

Saobraćajci koji rade u civilu u kontroli saobraćaja moraju imati službenu značku sa službenom legitimacijom, koja služi za identifikaciju.

Građani koji su zaustavljeni zbog prekoračenja brzine, imaju pravo da zatraže uvid u video zapis na kojem se jasno mogu videti svoje vozilo, registarski broj kao i bitna obeležja prekršaja, bilo da je prekršaj dokumentovan ručnim radarom ili onim radarom ugrađenim u presretače, navodi se u saopštenju.

Beograđanin D.T. (40) je uhapšen zbog sumnje da se lažno predstavljao kao policajac i na Ibarskoj magistrali uzimao novac od ljudi za navodne prekršaje. 

Od njih je, predstavljajući se kao policajac, uzimao novac za navodno izvršene prekršaje.

Pretresom stana osumnjičenog, policija je pronašla 11 pištolja, devet pušaka, pet legitimacija koje podsećaju na policijske, 15 noževa, četiri optička nišana, dva elektrošokera i tri dvogleda.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak