CHF: Okončan protest, predsednik Kasacionog suda obećao akciju

RTV 07.06.2018 20:16
CHF: Okončan protest, predsednik Kasacionog suda obećao akciju


Udruženje za zaštitu korisnika bankarskih usluga CHF Srbija saopštilo je da je u Beogradu okončan današnji protest građana koji traže hitno odlučivanje o kreditima u švajcarskim francima."Protest je okončan nakon što je predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević izjavio da će već sutra svim nižestepenim sudovima dati nalog da u ovim predmetima sude hitno kao i da će se svi predmeti po podnetim revizijama, koji se trenutno nalaze u Vrhovnom kasacionom sudu, biti rešeni do 1. oktobra 2018", navodi se u saopštenju.

Članovi Udruženja CHF blokirali su tokom dana saobraćaj u centru Beograda, ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda, i poručili da će protestovati sve dok se predstavnici te institucije ne izjasne o problemu sa isplatom kredita u švajcarskim francima.

"S obzirom na to da je glavni razlog protesta bilo neefikasno odlučivanje u predmetima, a nikako uticaj na buduće sudske odluke, doneta je odluka da se prekine protest", pojašnjava CHF Srbija.

Ukoliko Vrhovni kasacioni sud ne ispuni dato obećanje, nastavlja se sa radikalnim protestom od oktobra 2018. godine, ističe se u saopštenju.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak