Mirjana Karanović: Moja sreća se zvala Goran Marković

Blic 07.06.2018 15:48
Mirjana Karanović: Moja sreća se zvala Goran Marković


Uprkos i najluđim snovima u mladosti, nikad nisam mislila da ću biti filmska glumica, filmska glumica koja dobija Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke, rekla je Mirjana Karanović, juče na uručenju ove prestižne nagrade.- Ali, desilo se... Naime, pored talenta i ogromnog truda, čovek treba da ima i malo sreće. Moja sreća se zvala Goran Marković, koji me je video, zapazio, kazao to Điđi Karanoviću (reditelj „Petrijinog venca”, prim. n.), koji je potom bio moj prvi vodič kroz svet umetnosti filma, od njega sam toliko toga naučila.

Petrija i Sena ("Otac na službenom putu", prim. n.) uloge su koje su mi donele uspehe, ali one su zauvek ostale i obaveza da ispod toga ne idem nikad - istakla je Mirjana Karanović, dodajući da se to odnosi na ono koliko se i kako daje.

U svom govoru podsetila je od koga je sve učila i ko je obeležio njenu karijeru.

- Puno sam naučila i od Živojina Pavlovića, Saše Petrovića, Gorana Paskaljevića, Gage Antonijevića, Emira Kusturice, čije lekcije su bile ne samo iz glume... Moju karijeru obeležili su i izvanredni partneri Miki Manojlović, Maksa (Dragan Maksimović), Voja Brajović... Nije moguće u ovom trenutku sve spomenuti, a poslednjih godina Andrea Štaka i Jasmila Žbanić su me, između ostalog, ohrabrile da se okušam i kao reditelj - navela je poznata glumica navodeći da je čini ponosnom to što traje.

Ona je zaključila da iduće godine obeležava pune četiri decenije kako se bavi glumom, te da veruje da ima još prostora da ispisuje svoju biografiju.

Pored Mirjane Karanović nagrada Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke juče je uručena i Bogdanu Dikliću.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak