Dobre vesti za buduće preduzetnike

Mondo 07.06.2018 08:49
Dobre vesti za buduće preduzetnike


Premijerka Ana Branbić najavila poreske olakšice za početnike u biznisuOna je izjavila da će od 1. oktobra od plaćanja poreza i doprinosa u godini osnivanja firme i narednoj godini, biti oslobođeni svi oni koji su šest meseci bili nezaposleni, kao i oni koji su završili fakultet u poslednjih šest meseci.

"Država podržava razvoj preduzetništva i daje olakšice ljudima koji su spremni da rizikuju i započnu biznis", kazala je premijerka na dodeli nagrada "Najbolje iz Srbije" za robne marke i korporativne brendove u zemlji.

Ona je kazala da svaki uspeh treba da bude prepoznat, a pogotovo u oblasti privrede.

Kako je navela, za nagradu "Najbolje iz Srbije", koju dodeljuje Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom za trgovinu, turizam i telekomunikacije od 2004. godine, do sada je bilo 1.850 kandidata, a priznanje je dobilo 340 brendova.

Među dobitnicima te nagrade su, kako je istakla premijerka, i mala poljoprivredna gazdinstva i veliki sistemi, što je dokaz da privreda Srbije u svim oblastima ima uspešne brendove.

"Cilj nagrade je da se prepoznaju neafirmisani brendovi i oda priznanje onima koji su već dokazani na tržištu i pokaže da Srbija ima kvalitetne proizvode", rekla je Ana Brnabić.

Ovogodišnji dobitnici su ajvar "Bakina tajna", sokovi "Nektar family", "Merix", "P...S...Fashion", aparati "Gorenje", pirotska peglana kobasica, "But&Co Sremski kulen", spanać iz Carske Bare.

Nagrađeni su "Vrtlari", "Bambi", "Nektar", "Aura", "Alfa-plam", "Nis", aerodrom "Nikola Tesla" Beograd, "Energy Net", "Happy hony", "HBIS group Serbia Iron and Steel", "Alumil", "YU Industry", Tamburica fest, Grand hotel, etno kompleks "Vrdnička kula", "HARDER DIGITAL SOVA" i "Knez Petrol".

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da su nagrade dodeljene u 24 kategorije i da je za svaki od nagrađenih proizvoda bilo ključno to što je stekao poverenje potrošača.

Ljajić je istakao da se na tržištu dešavaju česte promene i da će se u narednih 10 godina navike potrošača promeniti kao i u poslednje četiri decenije.

Predsednik PKS Marko Čadež rekao je da je slogan ovogodišnje dodele priznanja "Kako se na srpskom kaže bravo", izabran zbog toga što je u "u Srbiji teško reći bravo".

Čadež je istakao i da prozvodi koji dobiju to priznanja otvaraju vratana tržišta.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak