Najveći vodeni park Evrope u kojem se kupa 365 dana u godini

B92 06.06.2018 22:01
Najveći vodeni park Evrope u kojem se kupa 365 dana u godini


Pedesetak kilometara od Berlina, u bivšem vazduhoplovnom hangaru, smestio se najveći tropski vodeni park u Evropi. "Tropical Island Resort" prostire se na 6,47 hektara, a odjednom može da ugosti čak 6.000 posetilaca. Najbolje od svega? Otvoren je tokom cele godine.U hangaru vladaju pravi tropski uslovi - toplo je i vlažno, nezavisno od spoljašnjih vremenskih prilika.

Parkom dominira kišna šuma koja se proteže na 10.000 kvadratnih metara i sastoji od 50.000 biljaka. Ona je dom i raznih tropskih životinja, poput flamingosa, paunova i crveno-plavih ara.

Namenjen je gostima svih generacija i profila. Za decu je rezervisan "Tropino Club" koji nudi vožnju mini-brodovima, zabavne tobogane i vodene igre uz koje im nikad neće biti dosadno.

Odrasli mogu da se opuste u laguni koja je napravljena po uzoru na one s Balija, uživaju u sauni ili drugim spa uslugama i okupaju se u takozvanom "tropskom moru“, koje prekriva površinu veličine tri olimpijska bazena.

U okviru vodenog parka možete da jedete u čak šest restorana, koji služe sve od hamburgera i pica do azijske kuhinje, ali i prespavate u šatoru. "Tropical Island Resort" koji omogućava i kampovanje u okviru vodenog parka po ceni od 26 evra.

Pre dve godine otvoren je i spoljašnji deo po imenu Amazonija, koju je zbog temperatura najbolje posetiti u letnjim mesecima, piše Punkufer.

Kako izgleda najveći tropski vodeni park pod krovom u Evropi, pogledajte u video-materijalu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak