Pretukao je pajserom, pa izbo nožem: Policija traži bivšeg vaterpolistu zbog brutalnog ubistva ukrajinske milionerke

Blic 06.06.2018 10:43
Pretukao je pajserom, pa izbo nožem: Policija traži bivšeg vaterpolistu zbog brutalnog ubistva ukrajinske milionerke


Policija je i zvanično osumnjičila Arsenija Stanovića (22) iz Tivta za brutalno ubistvo Anastazije Lašmanove (30), milionerke iz Ukrajine, koje se dogodilo 13. maja u Dobroti.Naime, Stanović je bivši vaterpolista i sin smenjenog šefa Granične policije Aerodroma Tivat Zorana Stanovića, i policija za njim traga od dana kada je beživotno telo ukrajinske milionerke pronađeno u stanu u kotorskom naselju Dobrota.

Iako je policija za njim prvo tragala kako bi ga ispitala jer se sumnjalo da je on poslednji koji je Lašmanovu video živu, sada je operativnim saznanjima utvrđeno da je on jedini osumnjičeni za zločin.

- Policijski službenici su između ostalog izvršili analizu telekomunikacinog saobraćaja, analizu izuzetih video nadzora, sproveli određeni broj kriminalističkih obrada lica, prikupili veći broj obaveštenja od građana, izvršili provwre operativnih podataka i izvršili određeni broj pretresa objekata i vozila kojom prilikom su izuzeti određeni predmeti i tragovi za koje se sumnjalo da imaju veze sa izvršenjem predmetnog krivičnog dela - saopštila je Crnogorska policija.

MUP Crne Gore dodao je da su u saradnji sa Višim tržavnim tužilaštvom obezbeđeni potrebni dokazi koji ukazuju na sumnju da je bivši vaterpolista ubio Lašmanovu.

- Policijsko – tužilačke aktivnosti, sprovedene od dana izvršenja teškog ubistva, kao i materijalni dokazi koji su izvedeni, ukazuju na sumnju da je A. S. 11.05.2018. došao u stan koji je A. L. iznajmljivala u mestu Dobrota u Kotoru, nakon čega ju je tog dana u jutarnjim časovima na svirep način lišio života, zadajući joj oštrim predmetom više ubodnih rana u predelu glave i tela kao i jak udarac mehaničkim oruđem u predelu potiljačnog dela glave. Nakon što je, kako se sumnja, izvršio krivično delo, A.S. se udaljio sa lica mesta i od toga dana je nedostupan i za njim se intenzivno traga - saopšteno je iz policije.

Milionerki smrskana glava

Lašmanovoj je od siline udaraca skoro smrskana glava. Na glavi i na telu bile su vidljive ubodne rane, najmanje deset, najverovatnije nanete nožem.

Izvor iz istrage rekao je da je prizor na licu mesta bio stravičan i da se pretpostavlja da je pretučena pajserom i šlašom, a ubadana nožem.

Psihijatar i seksolog dr Jovan Marić, za "Vijesti" je objasnio da broj ubodnih rana i način ubistva govori o strasnom zločinu - zločinu iz strasti:

- Kad ima previše uboda nožem, kad se urade neke strašne stvari, odseče glava..., to govori o zločinu iz strasti. Strasna sumanutost ima patološku ljubomoru, to je ozbiljna bolest. Mnogi koketiraju sa ljubomorom, ali patološka ljubomora je ozbiljna bolest, kao i erotomanija. To je strasna, patološka zaljubljenost. Čovek nikako ne može da se otkači od osobe koju je umislio da voli, samo nju i ništa drugo. Takva osoba mora ozbiljno da se tretira i leči, to ni malo nije lako i takvi prolaze fazu nade, fazu mržnje i fazu osvete.

Objasnio je da se na našem podneblju često događaju zločini iz strasti jer smo emotivan narod.

Dr Marić je kazao da ne zna detalje zločina u Dobroti i da je nemoguće dublje analizirati slučaj jer nije razgovarao sa osumnjičenim.

Direktorka velikih kompanija

Iza Lašmanove ostala je njena imovina u Crnoj Gori, koja se procenjuje na 105 miliona evra, što je činilo jednom od najbogatijih državljana Ukrajine.

Lašmanova je bila izvršna direktorica kompanija “Mimoza Group” i “Sea Trade”. Njene kompanije stoje iza izgradnje hotela “La perla” u Tivtu, izgradnje novog hotela “Mimoza”, na mestu na kome je u centru Tivta bio istoimeni stari hotel.

Njene kompanije su i iza kontroverznog projekta uređenja obale i izgradnje ugostiteljskog objekta na rtu Sveta Neđelja u Kamenarima i izgradnje Ponte Seljanovo.

Misterija je kako je devojka iz Ukrajine, koja je u Crnu Goru došla pre nekoliko godina sa ruskim pasošem i konobarisala za život, postala upletena u rusko preduzetništvo na crnogorskom primorju.

Naime, prema nezvaničnim informacijama, iza firme "Mimoza Group" stoji ruski biznismen Valerij Zadorin koji je vlasnik jedne od najvećih firmi za trgovinu luksuznim proizvodima u Rusiji, kompanije "Aroma". On je Tivtu, u Krtolima, izgradio luksuznu vilu na Obali Đuraševića, dok je u Porto Montenegru držao svoju jahtu, koja takođe nosi ime Aroma.

Misteriozna poruka na instagrmu

Anastasija na svom Instagam nalogu držala je neobičnu poruku u opisu svog profila i sebe.

- Znaš, zavisnost od kokaina, ne prija kao zavisnost od tebe - napisala je ona.

Anastasija i Arsenije
Anastasija i Arsenije

Otac mladića smenjen jer krije sina? 

Iz Uprave policije nisu zvanično saopštili zbog čega je menadžment te institucije suspendovao šefa Ispostave granične policije ispostave Aerodrom Tivat, Zorana Stanovića, oca mladića osumnjičenog za ubistvo.

Stanović je smenjen dva dana nakon što je policija raspisala potragu za njegovim sinom Arsenijem, kojeg traže zbog ubistva Ukrajinke.

Izvor iz policije rekao je “Vijestima” da je rukovodstvo UP-a posumnjalo da Zoran Stanović danima navodno krije svog sina. Stanović je nakon otkrivanja zločina rekao medijima da će se njegov sin uskoro predati policiji kako bi ovaj slučaj što pre bio razrešen. To se međutim nije dogodilo.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak