Srbiji "leglo" 3,5 miliona dolara od prodaje stana u Njujorku

Blic 06.06.2018 10:23
Srbiji "leglo" 3,5 miliona dolara od prodaje stana u Njujorku


Srbiji je uplaćeno tri i po miliona dolara koji joj pripadaju od prodaje stana na njujorškoj Park aveniji, a koji je nekada bio diplomatska rezidencija SFRJ.Stan je prodat za 12,1 milion dolara, a osim Srbiji, po deo dobijenog novca pripada ostalim državama sukcesorima nekadašnje Jugoslavije - BiH, Hrvatskoj, Makedoniji i Sloveniji, prenose "Novosti".

Ministarstvo spoljnih poslova razgovaraće s Ministarstvom finansija o tome da se pristigli novac nameni za rešavanje statusnih pitanja naše diplomatske mreže, prvenstveno u zemljama u kojima plaćamo zakup zdanja u kojima su smeštene naše ambasade ili rezidencije. Ideja je da se kupe novi objekti umesto da naši ambasadori budu "podstanari".

S obzirom na to da je Srbija 26 godina ulagala u stan u Njujorku, kako bi se on sačuvao u vlasništvu, Beogradu od njegove prodaje sleduje i dodatnih 3.269.000 dolara, koji su deponavani na posebnom računu, i po dogogovoru sa ostalim naslednicama ta sredstva će nam se proslediti kada se bude prodala i zgrada u kojoj je misija UN u Njujorku.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak