Cene goriva skaču, najavljena blokada BG: Nadamo se padu...

B92 06.06.2018 09:42
Cene goriva skaču, najavljena blokada BG: Nadamo se padu...


Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je da se nada da će svetska cena nafte u narednom periodu pasti što bi dovelo do pojeftinjenja goriva u Srbiji "Ukoliko do toga ne dođe postoji mogućnost da i vlada preduzme određene mere", kaže Antić za Prvu. 
Cena goriva od početka godine do danas porasla za 8,79 dinara po litru benzina, a 11,30 dinara po litru dizel goriva i istakao da je gorivo u Srbiji od 35 do 40 dinara skuplje nego u zemljama okruženja.
 
Nezadovoljni potrošači su usled poskupljenja najavili proteste za 8. jun.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su "politički ludaci" predložili da se u petak 8. juna pridruže protestu zbog poskupljenja goriva i da tačno u 17 sati zaustave svoje automobile i blokiraju saobraćaj na jedan sat, gde god da se nalaze u tom trenutku.
 
Antić je istakao i da će se u narednom periodu pratiti kako se razvijaju cene, nadajući se da će pasti cene sirove nafte.
 
"Ukoliko do toga ne dođe mi ćemo na nivou vlade videti koje mere imamo na raspolaganju, ali moramo da imamo na umu da imamo tržišno formulisanje tih cena i da tržište diktira same uslove", objasnio je Antić.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak